Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Chelsea hrála, co potřebovala, ani Čechův gól ji příliš nemrzí

Žilina - Brankář londýnské Chelsea Petr Čech opouštěl stadion v Žilině po vítězství 4:1 nad slovenským mistrem v úvodním utkání Ligy mistrů v dobré náladě. Pochválil spoluhráče za rychlé góly v domácí síti, které umožnily Chelsea v klidu kontrolovat průběh utkání a dobře odstartovat v prestižní evropské soutěži. Jediný gól za svými zády vzal Čech sportovně na sebe, při špatném vyběhnutí na centr se mu prý míč ztratil ve světle. "Beru to na sebe, měl jsem si s tím poradit líp," řekl Čech po utkání novinářům.

Chelsea podle něj však zápas zvládla dobře, a to hlavně díky tomu, že se hráčům povedlo během úvodní půlhodiny vstřelit tři góly. "Začali jsme dobře a chtěli jsme dát rychle gól, protože jsme věděli, že když se ten zápas bude vyvíjet dobře pro domácí, tak to pro nás bude těžší. Takže jsme dali rychle gól a mohli kontrolovat ten zápas. Z brejku jsme přidali druhý a třetí a pak jsme mohli hrát v klidu," líčil Čech.

Žilinští utkání nezvládli 

Je nám líto, video expirovalo.
Chelsea porazila Žilinu 4:1

Bývalý kouč Žiliny Pavel Vrba v ČT

"Takhle můžou hrát ve slovenské lize. Tam se prosadí, ale proti Chelsea to je složitější. Doplatili na to, rozdíl byl evidentní."

Svěřenci českého trenéra Pavla Hapala se snažili hrát s favoritem z britských ostrovů otevřený fotbal, to se jim v tomto případě nevyplatilo. Jejich šance však dlouho zůstávaly bez gólové odezvy, naopak jejich chyby Chelsea nekompromisně trestala. Ono totiž nestačí hrát "jen" dobře v útoku, ale také v defenzivě. Vzadu slovenský celek od první minuty hořel. A nestíhal. "Tahle obrana nemá na to, aby hrála na téhle úrovni," komentoval v ČT Karol Marko. Navíc Žilině chyběl defenzivní záložník - středopolaři Jež a Belo, to jsou ofenzivní borci.

Výrazné vítězství nad Žilinou však nebere jako mstu za svého někdejšího zaměstnavatele pražskou Spartu, kterou slovenský mistr v souboji o hlavní fázi Ligy mistrů vyřadil. Chelsea podle něj pouze usilovala o dobrý start do soutěže, což se jí na slovenské půdě povedlo. 

Až na pár světlých okamžiků Žiliny, k nimž přispěl i Petr Čech, na hřišti vládl jediný tým - londýnská Chelsea. Ta hrála, co potřebovala a nemusela se příliš snažit. Chelsea nehrála v rychlosti, kromě pár sprintů nebyly její kombinace na jeden dotek tak rychlé, jak jsou jejich fanoušci zvyklí. "S tímto se Žilina ve slovenské lize nesetká. To je úplně jiná kvalita," řekl v přímém přenosu České televize spolukomentátor a trenér Karol Marko.

Brankář Petr Čech po utkání Chelsea s Žilinou
zdroj: ČT24 autor: Jaroslav Podhorský
Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články