Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Předseda ČMFS Hašek: Nejsem samovládce

Praha – Předseda Českomoravského fotbalového svazu Ivan Hašek považuje nadcházející kvalifikační utkání proti Litvě za velmi obtížné. Spoléhá se na pomoc olomouckého publika a věří, že tým, který v posledních dvou zápasech nastřílel osm branek, nezklame diváky, jeho, ani sebe. Hašek v rozhovoru v ČT upozornil, že není v čele fotbalového svazu samovládcem, který by sám dokázal vyřešit všechny problémy.

Hašek upozornil, že si v čele ČMFS nemůže dělat, co se mu zlíbí. Svaz se podle něj snaží řešit vše v souladu s právním řádem České republiky. "Nejsem mírný a opatrný. Nejsem samovládce. Nemůžu zasahovat do rozhodnutí nezávislých orgánů Odvolací a revizní komise a do Arbitrážní komise," upozornil Hašek.

ČMFS se snaží vypořádat i s dlouhodobými neshodami tří klubů Bohemians. "Kauza Bohemians je nepříjemná, ale nevznikla za našeho vedení. Věřím, že dopadne tak, že se ty kluby dohodnou. Dohoda byla na stole, bohužel v tuto chvíli se jedná dál." Neodehraný zápas loňského ligového ročníku mezi Bohemians 1905 a Bohemians Praha vnímá Hašek jako jednu z nejnegativnějších událostí poslední doby. "Někdo si vzal fotbal jako rukojmí – to by se v budoucnosti nikdy nemělo opakovat," zdůraznil.

Je nám líto, video expirovalo.
Na slovíčko... před fotbalovou kvalifikací

Úspěšná budoucnost tkví v práci s mládeží

K tomu, aby se i v budoucnu česká reprezentace dál prosazovala, pomůže i zlepšená péče o mládež. Má vést k tomu, aby si hráči rychleji osvojili dobrou práci s míčem. "Je to především o práci. Lidem, kteří pracují s mládeží, je neustále potřeba dodávat materiál, co se týče systému vzdělávání, soutěží. Teď budou vznikat soutěže 4+1, 7+1, aby hráči hráli na menším prostoru, aby měli daleko více doteků s míčem. Peníze jsou samozřejmě vždycky potřeba. Věřím, že za pět, za šest let se ukáže, že jdeme správnou cestou," uvedl Hašek s tím, že je třeba, aby mládež přestala hrát na výsledky, ale aby se věnovala útočnému fotbalu.

Hašek: Fotbal není jen reprezentace

Svazový předseda neklade důraz jen na národní tým. Fotbal je společenský fenomén. "Náš fotbal je půl milionu lidí, kteří sportují. Každý týden se hraje 14 tisíc utkání," upozornil Hašek. Už při této představě je šéf ČMFS optimistou a jeho dobrá víra ho neopouští ani před začátkem kvalifikace.

"Každé mužstvo potřebuje čas, aby se vybudovalo. Odešli někteří hráči, jiní hráči přišli. V posledních dvou zápasech jsme nastříleli osm gólů, takže věřím, že naši hráči, kteří do zápasu (s Litvou) nastoupí, nezklamou našeho diváka, nezklamou nás a nezklamou především sami sebe," prohlásil Hašek.

Ivan Hašek
zdroj: ČTK autor: Stanislav Zbyněk

Hlavní zprávy

Nejčtenější články