Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Devět prvoligových týmů vstoupí do druhého kola Ondrášovka Cupu

Praha - Poté, co si fotbalisté Jablonce v minulém týdnu jako první zajistili postup do třetího kola domácího poháru, a po včerejší výhře Olomouce v Ústí nad Orlicí, se ve středu představí ve hře dalších devět celků z nejvyšší soutěže. Vstup do Ondrášovka Cupu čeká i pražskou Slavii, která zavítá v rámci druhého kola soutěže na hřiště třetiligového nováčka Pardubic. Všechny zápasy mají výkop v 17:00.

Slávisté dorazí do Pardubic oslabeni o reprezentanty. Čelůstka s Milanem Černým se s jednadvacítkou chystají na kvalifikaci mistrovství Evropy, gólman Jaakkola se připravuje s finským národním týmem. Chybět budou dlouhodobí marodi a nejistý je start Jandy, Vomáčky a Jarolíma. Pardubičtí berou duel se Slavií jako velký svátek, na utkání má dorazit až 2 500 diváků. "Zápas se Slavií je pro nás ještě taková odměna za minulou úspěšnou sezonu. Na zápas se hráči těší a chceme si ho hlavně užít, vždyť Slavia Praha nejezdí do Pardubic každý den. My nemáme co ztratit," řekl pardubický trenér Martin Svědík.

Bohemians 1905 plánují na hřišti druholigového nováčka Varnsdorfu dát šanci hráčům, kteří v lize tolik nenastupují. "Na sever Čech jedeme i s klukama, kterým chceme dát v áčku šanci. Jedním z důvodů je i zvýšení konkurence v mužstvu," uvedl trenér Pavel Hoftych.

Mladá Boleslav zavítá na půdu divizního nováčka z Trutnova, který hraje na umělé trávě, z čehož nejsou hosté nadšeni. "Hned po ligovém utkání s Libercem se hráči v přípravě přeorientovávali z přírodní trávy na umělý povrch. Chceme v tuzemském poháru uspět a na nepovedené pohárové duely v nedávné minulosti zapomenout," připomněl kouč Karel Stanner, že Mladá Boleslav v minulých dvou sezonách v poháru vypadla s třetiligovými Hlavicemi a divizními Živanicemi. Tentokrát navíc bude postrádat reprezentanty do 21 let Dimitrovského, Fabiána a Chramostu.

Baník může přerušit šňůru proher ve Slavičíně

Šanci na to přerušit sérii proher a konečně se chytit mají fotbalisté Baníku Ostrava na půdě třetiligového Slavičína. "Považuji to za zápas, ve kterém se můžeme odpíchnout k lepším výsledkům. Také jsem to tak hráčům prezentoval, že ve Slavičíně máme možnost se zvednout. Tým ví, o co se jedná, nic jiného než postup si nemůžeme vůbec připouštět," uvedl trenér Miroslav Koubek, který v sobotu po čtvrté prohře za sebou nabídl rezignaci, ale vedení Baníku mu dalo důvěru.

Program 2. kola:

Středa 1. září:

17:00 Trutnov - FK Mladá Boleslav, Králův Dvůr - Kunice, Hořovicko - Vlašim, Varnsdorf - Bohemians 1905, Šumperk - Opava, Uničov - Karviná, Litvínov - Ovčáry, Slavičín - Baník Ostrava, Břeclav - 1. FC Slovácko, Vrchovina - Líšeň, Otrokovice - Kroměříž, Třebíč - Znojmo, Brozany - FK Teplice, Velim - Hlavice, Meteor Praha - Dynamo České Budějovice, Letohrad - Čáslav, Pardubice - Slavia Praha, Přední Kopanina - FK Ústí nad Labem, Písek - 1. FK Příbram, Vítkovice - Třinec, Hulín - Hlučín, Vyškov - HFK Olomouc, Konice - Valašské Meziříčí.

Čtvrtek 2. září:

17:00 Rosice - Zbrojovka Brno.

Sobota 4. září:

14:30 Votice - Sparta Praha.

Úterý 7. září:

17:00 Most - Viktoria Plzeň, Viktoria Žižkov - Hradec Králové, Sezimovo Ústí - Dukla Praha.

Úterý 14. září:

17:00 Kolín - Slovan Liberec.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články