Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Velké duely na obzoru. Plzeň vyzve Liberec, Slavia se chce přiblížit LM proti Sigmě

Zápas, který může hodně napovědět o tom, který z týmů se přiblíží druhému místu, a tudíž i kvalifikaci do předkola Ligy mistrů, spolu odehrají druhá Slavia Praha a třetí Sigma Olomouc. Viktoria Plzeň si zase chce připsat první jarní výhru v lize a nakročit za předpokládaným titulem. Utkání Slavia - Olomouc sledujte od 15:00 v on-line přenosu na ctsport.cz, zápas Plzeň - Liberec sledujte v přímém přenosu od 17:05 na ČT sport.

Slavící fotbalisté Slavie
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

Plzeň nezažívá ideální vstup do jara. Minulý týden kvůli nezpůsobilému terénu nehrála v Ostravě a v předchozích dvou kolech uhrála dohromady jen bod, navíc neskórovala. Ve svém posledním ligovém vystoupení utrpěla šokující domácí porážku 0:1 s Jihlavou a v nejvyšší soutěži poprvé po 22 zápasech prohrála. Ve čtvrtek navíc Viktoria podlehla 0:2 v úvodním osmifinále Evropské ligy na hřišti Sportingu Lisabon.

"Musíme hlavně rychle zregenerovat a připravit se na utkání, které nás čeká už za dva dny. Je to důležitý zápas. Chceme se vrátit na vítěznou vlnu a potěšit fanoušky dobrým fotbalem," řekl kouč Viktorie Pavel Vrba.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Sporting Lisabon - Plzeň

Liberec ve středu prohrál ve čtvrtfinále domácího poháru 0:2 na Slavii a teď ho čeká souboj s dalším špičkovým českým týmem. Slovan Plzni v lize podlehl šestkrát za sebou. "Je to taková naše zkouška, jak na tom jsme třeba směrem k evropským pohárům a jak jsme silný mančaft. Bude to otevřený zápas, kde budou rozhodovat maličkosti. Právě v těch maličkostech byl rozdíl mezi námi a Slavií," uvedl liberecký trenér David Holoubek.

Slavia v úvodu jara v soutěžní premiéře pod trenérem Jindřichem Trpišovským nečekaně prohrála 0:1 v Jihlavě, ale v dalších třech zápasech včetně středečního poháru neinkasovala. Na Olomouc se však červenobílým příliš nedaří a v lize ji v posledních osmi zápasech neporazili.

"Myslím, že to bude podobné utkání jako v poháru s Libercem. Olomouc je dva tři roky sehraná, hraje hodně podobným stylem, má trenéra, který je tam dlouho. Budeme se snažit o nátlakový fotbal, to platí na každého. Po Olomouci je derby, tyhle zápasy hodně napoví," uvedl Trpišovský.

Olomouc minulý týden udolala Slovácko 1:0 a poprvé po třech kolech skórovala a naplno bodovala. "Slavia se po úvodní prohře s Jihlavou rozehrává. Viděl jsem ji v utkání s Bohemians 1905, kde v první půli předvedla opravdu výborný výkon, nicméně pak už soupeř ukázal, že se s ní dá hrát. Pro nás to bude zcela jiný typ utkání než se Slováckem a věřím, že se dokážeme prosadit," řekl trenér Sigmy Václav Jílek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články