Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Bohemians ligovou jízdu prodloužili i do jara a vyválčili výhru proti Zbrojovce

Skvělá podzimní fazona fotbalistů Bohemians nekončí ani na jaře. Výhrou 1:0 nad Zbrojovkou potvrdili, že i na jaře se s nimi bude muset počítat. Tři body týmu Martina Haška vystřelil z penalty Dominik Mašek. O tři minuty později šli Klokani do deseti, bojovný zápas ale dovedli do vítězného konce.

Utkání Bohemians - Zbrojovka Brno
zdroj: ČTK autor: Stanislav Kolařík

Na obou týmech týmech bylo patrné, že hrají první zápas jarní části sezony. Nikdo nechtěl udělat chybu a v úvodním dějství se na vyložené šance čekalo marně. Nejblíže ke gólu měl v sedmnácté minutě domácí Reiter, který o křížnou střelou těsně minul zadní tyč. "Klokani" postupně získali mírně navrch, ale Brno bylo v první půli střelecky aktivnější, i když žádný z pokusů brankáře Fryštáka nijak výrazněji neohrozil.

Hned po přestávce pálil z otočky stejnojmenný syn domácího trenéra Hašek, zamířil však těsně nad. Poté převzalo iniciativu Brno a po hodině hry musel Fryšták s vypětím sil vyboxovat balon po centru a následné hlavičce.

Za tři minuty udeřilo na druhé straně. Hašek vysunul do úniku Maška, který po kontaktu s brankářem Melichárkem upadl a rozhodčí Franěk bez váhání nařídil penaltu. K ní se postavil sám faulovaný Mašek a poslal brněnského gólmana na opačnou stranu. "Klokani" skórovali v lize po 270 minutách.

Hned za další tři minuty si ale domácí cestu za výhrou zkomplikovali. Luts zastavil unikajícího protihráče a Franěk ho po druhé žluté kartě vyloučil. Brňané sice soupeře svírali, ale vyloženou šanci z přesilovky nevytěžili. Zbrojovka v nejvyšší soutěži nedala Bohemians gól počtvrté za sebou a poosmé z devíti venkovních zápasů této ligové sezony prohrála.

Bohemians Praha 1905 - Zbrojovka Brno 1:0 (0:0)

Branka: 63. Mašek z pen. Rozhodčí: Franěk - Arnošt, Boček. ŽK: Luts - Kryštůfek, Krejčí, Sukup. ČK: 66. Luts. Diváci: 3855.

Bohemians: Fryšták - Dostál, Hůlka, Šmíd, Kocič - Martin Hašek ml., Jindřišek - Reiter (77. Vaníček), Mašek (72. Švec), Luts - Nečas (82. Kabajev). Trenér: Martin Hašek st.
Brno: Melichárek - Sukup, Pavlík, Kryštůfek, Vraštil - Polák - Acosta (60. Ashiru), Pilík, Krejčí, Lutonský (75. Juhar) - Zikl (67. Škoda). Trenér: Pivarník. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články