Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Poslední Jihlava hledá nový impulz, trenér Kopecký končí

Poslední tým ligové tabulky Jihlava bude mít nového trenéra. Vedení klubu mezi vánočními svátky odvolalo trenéra Ivana Kopeckého a jeho asistenty Michala Zacha a Michala Kadlece. Nový kouč má být oznámen nejpozději na startu zimní přípravy, která začne 3. ledna.

Trenér Jihlavy Ivan Kopecký
zdroj: ČTK autor: Luboš Pavlíček

"Končícímu realizačnímu týmu děkujeme za jeho obětavou práci a nasazení, které bohužel nemělo odraz ve sportovních výsledcích a ani v předvedené hře," uvedl ředitel Vysočiny Jan Staněk.

"Tímto rozhodnutím, které pro nás není z lidského hlediska vůbec jednoduché, chceme též dát jasný signál k tomu, že jsme rozhodně nerezignovali na úspěšný sportovní výsledek jarní části," dodal.

Sedmačtyřicetiletý Kopecký se Jihlavy ujal v červnu, ale prvoligová premiéra se mu příliš nepovedla. Během podzimu získal v 16 kolech jen 10 bodů za tři výhry a jednu remízu při skóre 15:32. Jihlava přezimuje na posledním místě se ztrátou dvou bodů na čtrnáctou příčku zajišťující záchranu.

Změnou trenéra to nekončí

Vedení klubu, který se drží v nejvyšší soutěži šestou sezonu za sebou, chystá i další kroky. Konkrétní však zatím nebylo. "Změna realizačního týmu nebude jediným opatřením v klubu. Chystané kroky budou rozsáhlejší a dlouhodobější. Pozitivní či negativní výsledek sezony pak nebude mít na plánované širší změny vliv," uvedl Staněk.

Jihlava se postarala o sedmou trenérskou změnu v této ligové sezoně, z toho čtvrtou během zimní přestávky. V prosinci už ke změně sáhly Jablonec, Slavia a Liberec, kterému Jindřicha Trpišovského přetáhla právě Slavia. Na podzim změnily kouče také Brno, Slovácko a Karviná.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články