Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Plzeň dokonala podzimní krasojízdu, na druhém místě přezimuje Slavia

Viktoria Plzeň uzavřela ligový podzim vítězstvím 2:0 nad Jabloncem a suverénně vládne tuzemské soutěži. Sigma Olomouc naopak veleúspěšnou periodu zakončila hubenou porážkou 0:1 v Liberci. Slovan proto snížil náskok hanáckého týmu a do jarní části vstoupí na čtvrtém místě. Svěřenci trenéra Václava Jílka ziskali o dva body více a zásluhou horšího skóre zůstali třetí. Druhá pozice patří Slavii po výhře 2:1 nad Baníkem Ostrava.

Fotbalisté Viktorie Plzeň se radují z gólu
zdroj: ČTK autor: Chaloupka Miroslav

TABULKA 1. FOTBALOVÉ LIGY (//sport/tabulky/132895-tabulka-a-rozpis-1-fotbalove-ligy/)

Viktoria Plzeň - Jablonec 2:0

Podzimní ligovou rozlučku Viktorie Plzeň režíroval nejlepší střelec soutěže Michael Krmenčník. Čtyřiadvacetiletý kanonýr dvakrát překonal jabloneckého brankáře Romana Valeše a stanovil konečný výsledek 2:0. Západočeši si proto udrželi náskok 14 bodů před tandemem Slavia Praha - Sigma Olomouc. Hostům patří osmá pozice.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/365138-krmencik-sestrelil-jablonec-dvema-zasahy-plzen-je-kralem-podzimu/)

Slavia Praha - Baník Ostrava 2:1

Michal Frydrych odsoudil "svůj" Baník k přezimování v sestupovém pásmu. Odchovanec ostravského celku si nejprve vstřelil kuriózní vlastní gól, ale po vyrovnání Michala Škody nakonec právě on rozhodl o vítězství Slavie 2:1 

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/365097-frydrych-zmatkoval-chachari-radili-slavia-ale-nakonec-udolala-banik/)

Slovan Liberec - Sigma Olomouc 1:0

Šlágr 16. kola nejvyšší soutěže rozhodl jediný gól Vladimíra Coufala z 55. minuty. Fotbalisté Slovanu Liberec uštědřili hanáckému týmu druhou porážku v sezoně a přezimují na čtvrtém místě. Sigma zůstala třetí o skóre za druhou Slavií.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/365136-liberec-olomouc)

Sparta Praha - Mladá Boleslav 3:0

Sparťanská rozlučka s rokem 2017 skončila zdárně. Letenští po jasném průběhu utkání porazili Mladou Boleslav 3:0. Poprvé byl v českém fotbale při soutěžním utkání aktivně použit videorozhodčí, jenž potvrzoval první gól, který si srazil po střele Čiviče do vlastní sítě brankář Jedlička. Další dvě branky Sparty ještě do poločasu přidali Zahustel a Šural. Odevzdaní hosté znovu pod vedením trenéra Čuhela vystřelili na bránu poprvé až v 80. minutě.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/365186-alespon-konec-dobry-sparta-se-s-podzimem-rozloucila-jasnou-vyhrou-nad-boleslavi)

Dukla Praha - Teplice 0:2

Neporazitelnost fotbalistů Dukly Praha na Julisce ukončily v závěrečném podzimním kole Teplice. Severočeský tým zvítězil 2:0 po gólech zkušeného dua Martin Fillo - Jan Rezek. Domácí nenavázali na předchozí skalp Mladé Boleslavi i vzhledem k faktu, že odehráli druhý poločas v oslabení. Před odchodem do kabin totiž uviděl červenou kartu Ondřej Kušnír.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/365134-dukla-teplice)

Karviná - Bohemians 1905 1:0

Gól Lukáše Budínského z 87. minuty rozhodl bitvu mezi Karvinou a Bohemians 1905. Odchovanec vršovického klubu zajistil domácím důležitý triumf, který kromě zisku plného počtu bodů znamenal i skok ze sestupového pásma. "Klokani" přezimují na sedmém místě.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/365135-karvina-bohemians)

Zbrojovka Brno - Zlín 1:1

Moravské derby mezi Brnem a Zlínem skončilo 1:1, přestože hrál domácí tým od 69. minuty v početní výhodě po vyloučení Ondřeje Bača. Na úvodní zásah Martina Zikla z první půle totiž šest minut před koncem odpověděl Mirzad Mehanovič a stanovil konečný výsledek.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/365133-brno-zlin)

Slovácko - Vysočina Jihlava 2:1

Veledůžitý souboj z hlubin tabulky nejvyšší soutěže zvládlo lépe Slovácko. Domácí tým otočil skóre proti Jihlavě, vyhrál 2:1 a opustil sestupové pásmo. Hosté naopak vstoupí do jarní části sezony z posledního místa. O cenný triumf se postarali během dvou minut Vlastimil Daníček s Jakubem Petrem.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/365137-slovacko-jihlava)

Hlavní zprávy

Nejčtenější články