Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Haškovi se s Bohemians po sedmi letech povedlo bodovat v Teplicích

Fotbalisté Teplic v předehrávce 7. kola první ligy doma jen remizovali 0:0 s Bohemians Praha 1905. Svěřenci Martina Haška bodovali Na Stínadlech po sedmi letech a udrželi se před soupeřem v tabulce. Navíc počtvrté z posledních pěti zápasů udrželi čisté konto. Oba celky měly po jedné velké šanci, ale Teplice trefily břevno a hosty vychytal gólman Tomáš Grigar.

Utkání Teplice - Bohemians 1905
zdroj: ČTK

Bohemians se v této sezoně pyšní pevnou defenzivou, když méně gólů inkasovaly jen Plzeň a Slavia. A předvedli to i v Teplicích. Hrálo se především ve středu hřiště. Hosté se snažili o brejky přes Tetteha, který se po zranění už objevil v základní sestavě, ale Teplice ho stíhaly zastavovat.

Na větší šanci si diváci museli počkat až do úvodu druhého poločasu, kdy Kučera centrem z přímého kopu našel Vaněčka, jehož hlavička ale skončila na břevně.

V 63. minutě byli blízko gólu i hosté. Nečas nacentroval přesně na Reitera, který poslal hlavičku přesně na branku, ale skvělý zákrok předvedl brankář Grigar a nebezpečí zažehnal. Šlo o jedinou přímou střelu Bohemians na branku.

Teplice byly v závěru aktivnější a snažily se rozhodnout, ale výraznější šanci si už nevypracovaly. Po brejku sice pálil střídající Vošahlík, branku však netrefil. Domácí tak poprvé od listopadu 2010 zažili, jaké je to ztratit body s Bohemians, kteří Na Stínadlech prohráli předchozích pět duelů.

FK Teplice - Bohemians Praha 1905 0:0

Rozhodčí: Pechanec - Arnošt, Kubr. ŽK: Kučera, Ljevakovič, Fillo - Tetteh, Kocič. Diváci: 4139.

Teplice: Grigar - Vondrášek, Král, Jeřábek, Krob - Ljevakovič, Kučera - Fillo, Rezek (77. Trubač), Hyčka (62. Vošahlík) - Vaněček. Trenér: Šmejkal.

Bohemians: Fryšták - Dostál, Hůlka, Šmíd, Kocič - Jindřišek - Reiter (80. Vaníček), Hašek ml., Nečas (89. Mašek), Bartek - Tetteh. Trenér: Hašek st.

Daniel Šmejkal (trenér Teplic): "Klasické utkání s Bohemkou. Ohromně moc soubojové, pracovité, oba týmy hodně běhaly. Nedá se hráčům nic vytknout, ale nám v těch finálních a předfinálních situacích chybělo lepší provedení. Měli jsme tři brankové příležitosti, soupeř jednu. Když nepadl gól, asi zasloužená remíza."

Martin Hašek (trenér Bohemians): "Potkali se dva sousedi v tabulce, o bod od sebe. Nepřijeli jsme bránit, hrát na 0:0, chtěli jsem být maximálně aktivní a každou možnost po zisku využít k protiútoku, ale utkání nezastihlo jednotlivé hráče v optimální sportovní formě. Udělali jme spoustu nevynucených chyb. Hra byla kostrbatá, čas ubíhal. Po prvním poločase jsem se rozhodl hlas zvýšit, určitě nejvýrazněji, co jsem u mužstva. Fakt jsem byl naštvaný, byli jsme nekoncentrovaní, málo odvážní, nepřesní. Po půli už nebylo tolik momentů, které mě naštvaly, ale směrem dopředu jsme se moc nezlepšili. Jednu šanci Reiter neproměnil, nad třemi body jsme moc uvažovat nemohli. Těší mě, že jsme udrželi nulu. Výsledek 0:0 je asi logickým vyústěním toho, co se na hřišti odehrálo."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články