Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Jugas se Slavie nemohl dočkat. Těší se na Ligu mistrů a spolupráci s Delim

Praha - O Jakuba Jugase byl po jeho nadstandardních výkonech logicky velký zájem, obránce Zlína nakonec vyměnil dres za ten slávistický. A podle svých slov se na to těšil tak, že oželel i část dovolené. Pětadvacetiletý fotbalista se kromě kvalifikace Ligy mistrů nemůže dočkat také spolupráce se stoperem Simonem Delim.

Jakub Jugas v přípravě Slavie
zdroj: ČTK

"Nebyl důvod jet na dovolenou, chtěl jsem nastoupit hned od začátku. Byli jsme s přítelkyní v Rakousku, potom už jsem plnil tréninkový plán," řekl Jugas, který byl dodatečně nominován do reprezentace na přípravu s Belgií a kvalifikaci v Norsku. Zkráceného volna ale nelituje. "Teď už mám jenom fotbal, je to pro mě další krok v kariéře," uvedl.

O Jugase měla zájem i Sparta, ale plusy prý byly výrazně na straně úřadujícího mistra. "Rozhodla konzultace s trenérem Šilhavým a vedením Slavie. Když jsem si dal na papír všechny plusy a minusy, jednoznačně vyhrála Slavia," prohlásil bývalý hráč Brna a Příbrami.

Je nám líto, video expirovalo.
Fotbalisté Slavie zahájili přípravu na sezonu bez reprezentantů

Přestup do Slavie také probíral s bývalými spoluhráči Lukášem Železníkem a Davidem Hubáčkem, kteří Edenem prošli. "David do mě hučel celou dobu, abych šel do Slavie. Udělal jsem dobrý krok," uvedl Jugas. "Rozdíl je to obrovský. Zlín jede na turnaj do Žirovnice, Slavia má přátelák s Nice a Celtikem. Zlín je skromný klub, jsem rád, že mě vychoval, ale tohle je něco jiného," dodal.

Cíle pro nové angažmá má jasné. "Chci dokázat, že na Slavii mám, vybojovat si místo v sestavě a získávat úspěchy. Titul a dostat se do Ligy mistrů," přidal s tím, že velkou motivací byla právě kvalifikace o prestižní klubovou soutěž. "Bylo to obrovské lákadlo. Co víc můžu na klubové úrovni dokázat než si zahrát Ligu mistrů?" poznamenal.

V obraně Slavie by mohl nastupovat vedle Deliho, který byl vyhlášen druhým nejlepším obráncem české ligy. "Beru ho jako vynikajícího stopera. Pokud bych hrál vedle něj, může můj výkon vzrůst o třicet procent," prohlásil.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články