Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Fotbalisté Boleslavi zahájili přípravu, nově je povede Uhrin

Mladá Boleslav - Už 13. července začne fotbalistům Mladé Boleslavi sezona druhým předkolem Evropské ligy. Přípravu proto zahájili jako vůbec první z prvoligových celků. Nejvýraznější změnou je příchod generálního sportovního manažera Dušana Uhrina mladšího, jenž převezme i trenérskou zodpovědnost od Martina Svědíka, který v realizačním týmu zůstává. "Zodpovídám za vše, co se děje kolem. Martin je trenér a máme asistenta Petra Čuhela. Koučovat tým na lavičce budu já," řekl Uhrin.

Je nám líto, video expirovalo.
Fotbalisté Mladé Boleslavi zahájili letní přípravu

"Martin mi dělal asistenta v Minsku, takže se známe. Když budu muset odjet na jednání či mít jiné povinnosti, povede trénink on. Ale já chci mít vše pod kontrolou," dodal. Svědík je navíc během velké části přípravy s jednadvacítkou, kde je asistentem trenéra Vítězslava Lavičky.

Hráčský kádr čtvrtého celku minulé ligové sezony zatím nedoznal zásadních změn a ani se neplánují. Na prvním tréninku zatím chyběli reprezentanti Tomáš Přikryl a Petr Mareš, kteří se zapojí až za týden. Brankář Luděk Vejmola, Patrizio Stronati a Jakub Nečas jedou s jednadvacítkou na mistrovství Evropy.

Golgol Mebrahtu
zdroj: ČT4 autor: Petrášek Radek

Na vyšetření kvůli přetrvávajícím svalovým problémům byli Jan Kysela a Lukáš Magera a až od čtvrtka se do přípravy zapojí cizinci - Douglas da Silva, Golgol Mebrahtu a Vladislav Ljovin. Individuální tréninkový plán pak má kvůli zranění Ladislav Takács. Brankář Jan Šeda si může hledat angažmá.

Zapojili se naopak navrátilci z hostování v nižších soutěžích a hráči z juniorky. Tým se nyní bude připravovat v domácím prostředí. Mužstvo mimo jiné čeká turnaj v Benátkách nad Jizerou, po kterém by mělo dojít ke zúžení kádru.

Uhrin: Věřím, že mužstvo připravíme, ale máme na to jen měsíc

Tým pak 28. června odcestuje na herní soustředění do Rakouska, kde se utká s Apollonem Limassol a Rostovem, třetí soupeř se zatím hledá. Návrat je plánovaný na 7. července, tedy týden před ostrým začátkem sezony. Soupeře pro 2. předkolo Evropské ligy se Mladá Boleslav dozví už v pondělí.

"Máme na přípravu jen čtyři týdny, ale věřím, že se nám povede mužstvo připravit na vstup do pohárů, což nebude nic jednoduchého," dodal Uhrin.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články