Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Pavlenka: Doma nás provázejí chyby. Ale motivace Slavie musí být mnohem větší než Boleslavi

Praha – Jasný úkol před sebou mají fotbalisté Slavie. Jestliže chtějí mít jistotu ligového titulu, musejí vyhrát zbývající dva zápasy. Čeká je přitom velice obtížný program. Nejtěžší krok je čeká v Mladé Boleslavi, které se v poslední době daří. Sešívaní se ale mohou opřít o venkovní formu, která je zrazuje daleko méně než ta domácí.

Smutníci slávisté
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

"Bude to velký zápas, hrajeme o hodně, Boleslav hraje také ještě o poháry, protože má za sebou Teplice. Čekám hodně bojovné utkání. Ta motivace na naší straně by ale měla být mnohem větší než jejich, ty poháry. Věřím, že podáme maximální výkon a prostě tam vyhrajeme," je odhodlaný Pavlenka.

Jeho celek má boj o ligový primát ve svých rukou. Dvě kola před koncem vede tabulku o dva body před Plzní, a pokud v Boleslavi a za týden doma s Brnem zvítězí, získá bez ohledu na výsledky konkurenta titul.

"V zápase v Mladé Boleslavi se může hodně rozhodnout o tom, v jaké situaci půjdeme do posledního zápasu. Kdybychom v Boleslavi ztratili a Plzeň by vyhrála, měli bychom to už mnohem těžší a neměli to ve vlastních rukách," uvedl Pavlenka.

I proto vnímá nadcházející duel zřejmě jako klíč k titulu. "Když vyhrajeme, tak věřím, že poslední zápas s Brnem už zvládneme. Je prostě důležité to mít i po zápase v Boleslavi ve svých rukách," doplnil pětadvacetiletý gólman.

Mladá Boleslav v minulém kole sebrala body po remíze 3:3 Plzni. Středočeši přitom vedli 3:0, ale v nastavení Viktoria srovnala. "Zápas jsem viděl, Plzeň byla lepší, měla víc příležitostí než Boleslav. Ta vytěžila z minima maximum a pak už to byla jejich hloupost, že to nezvládli ke konci udržet. Naštěstí to Plzeň neotočila úplně. Myslím ale, že to bude teď trošku jiný zápas, než s nimi hrála Plzeň," mínil Pavlenka.

Zápasy posledních dvou kol se hrají ve stejném čase, reprezentační gólman se ale po výsledku Plzně v Brně pídit nebude. "Popravdě jsem to moc neřešil, jestli hraje Plzeň před námi nebo po nás. Budeme se soustředit jen na sebe, abychom v Boleslavi vyhráli. Musíme hrát svoji hru a pak věřím, že vyhrajeme," prohlásil Pavlenka.

Jeho týmu se v poslední době daří více venku než doma. Na vlastním stadionu v posledních dvou zápasech po zbytečných chybách v defenzivě jen remizoval s Jabloncem 1:1 a s Duklou 2:2. Navíc semifinálový pohárový zápas se Zlínem Slavia prohrála 0:1.

"Nezbývá nám nic jiného než věřit, že venku budeme pokračovat v těch dobrých výkonech a vyhrávat tam. Musíme se rozhodně vyhnout těm chybám, které jsme teď doma dělali. To nás teď bohužel doma provází. Ale zase na druhou stranu šance jsme měli, když je budeme proměňovat, tak věřím, že uspějeme," dodal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články