Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Tvrdík ukončil spekulace: Příchod Sýkory je na spadnutí, Van Kessela pustíme

Praha - Fotbalisté Slavie v pondělí zahájili zimní přípravu na jarní část sezony se čtyřmi posilami, zároveň je ale možné, že do Edenu přijde další jméno. Od akvizice reprezentanta Jana Sýkory totiž Slavii dělí maximálně dny, potvrdil předseda představenstva Jaroslav Tvrdík. Z klubu by naopak přece jen mohl odejít Jaromír Zmrhal, na hostování se pravděpodobně přesunou Gino van Kessel a Jaroslav Mihalík, o odchodu Lukáše Železníka se ještě bude rozhodovat.

Gino Van Kessel
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

Druhý tým ligové tabulky zatím žádný další příchod ani odchod oficiálně neohlásil, před čtvrteční cestou na soustředění do Číny, kde Slavia odehraje dva zápasy s tamními týmy, by se ale měl kádr zúžit. Podle realizačního týmu odletí 20 hráčů do pole a tři brankáři. Slavia dosud angažovala v zimě čtyři posily - brankáře Přemysla Kováře, obránce Michaela Lüftnera a Pera-Egila Floa a záložník Marka Alvira.

Jisté je, že na ostrov Hainan poletí Železník, který po vleklém zranění uvažoval o hostování v domovském Zlíně. "Lukáš je velký bojovník s velmi pozitivním přístupem a oblibou v kabině. Právě pro jeho přístup cítíme povinnost mu vytvořit širší prostor pro jeho další působení ve Slavii," řekl Tvrdík.

Naopak Van Kesselovy šance na udržení v kádru se limitně blíží nule. Slavia za něj přitom loni zaplatila více než třicet milionů korun. "Na hostování pravděpodobně odejde. Máme na něj nabídky z jiných klubů. Chceme, aby pravidelně hrál, ale do základní jedenáctky Slavie se zatím neprobojoval," řekl Tvrdík. Kam by měl nizozemský útočník odejít, ale neupřesnil.

Je nám líto, video expirovalo.
Slavia zahájila přípravu s posilami, ale bez Deliho a Ngadeua

Co naopak vypadá pro sešívané dobře, je příchod Jana Sýkory. "Jsme poučeni jedním přestupem, který následně nevyšel, že bychom měli představovat až dokončené přestupy (Josef Šural nakonec zamířil do Sparty, pozn. red.)," řekl Tvrdík. Chce ale zamezit spekulacím a nepravdivým informacím, proto v rozhovoru pro klubový web poodkryl podrobnosti.

"Sýkora byl prioritou trenérského týmu a od října loňského roku máme zájem o jeho příchod do klubu. Máme dohodu s Libercem i samotným hráčem a věříme, že celý přestup bude formálně dokončen v řádu hodin nebo několika málo dnů," vysvětlil Tvrdík.

Liberecký Jan Sýkora se raduje z branky
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Na Sýkoru má nicméně předkupní právo Sparta. A i na Letné se podle slov hlavního trenéra Tomáše Požára rozhodují, zda po reprezentantovi, jehož výkonnost je momentálně hodně v kurzu, nesáhnou. "Obdrželi jsme od Liberce nabídku vstoupit do přestupových jednání. Nyní máme šest dní na to, abychom se vyjádřili, jaké je naše stanovisko," prohlásil Požár.

"V současné době běží lhůta na uplatnění opce ze strany Sparty, ale jsme přesvědčeni, že se již jedná jen o formální proces. Samotný hráč již Spartě oznámil, že dává přednost Slavii, a Sparta je stejná jako my," doplnil Tvrdík.

O služby Sýkory stála původně i Plzeň. "Sýkora se rozhodl, že půjde do jiného klubu, momentálně to pro nás není aktuální," řekl trenér Viktorie Roman Pivarník.

Jaroslav Tvrdík
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

Tvrdík nevyloučil ani příchod Vukadina Vukadinoviče, který na podzim střelecky držel Zlín. "Bezesporu by to bylo posílením před jarními boji. Zatím však jednání mezi kluby nejsou uzavřena," upřesnil.

Slavia v současnosti nechce pouštět žádného fotbalistů, v případě Jaromíra Zmrhala by mělo jít o výjimku. Zatím však žádná konkrétní nabídka není na stole. "Je však možné, že v zimním přestupovém období klub opustí. Měl by to být jediný odchod ze základní jedenáctky," prohlásil Tvrdík.

Je nám líto, video expirovalo.
Sparta načala přípravu. V kádru je Konaté, Rosický se stále léčí

Zpečetěnou budoucnost v klubu má gruzínský záložník Levan Kenija, který na podzim laboroval se zraněním. "Měl podstoupit operaci, ale údajně ji ani neabsolvoval. Pořádně jsem s ním ještě nemluvil, tak uvidíme, jestli bude schopen se zapojit. Ale do Číny s námi nejede," řekl už dříve trenér Jaroslav Šilhavý. "Na našem hřišti ho fanoušci již téměř jistě neuvidí," doplnil Tvrdík. Zřejmě odejde i obránce Jan Mikula.

O hostování pak požádal sám Jaroslav Mihalík. Slovenský reprezentant chce mít podle Tvrdíka před červnovým Eurem jednadvacítek jistotu nastupovat v základní jedenáctce. "Klub mu vyjde vstříc a pravděpodobně bude hrát v některém z polských nebo slovenských klubů," uvedl šéf představenstva.

Zdroj
ČT sport, slavia.cz, ČTK, sparta.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články