Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Slovinec Janža se poprvé představil v Plzni, vrací se Chrien

Plzeň - Plzeň zahájila zimní přípravu s šestadvaceti hráči. Na prvním tréninku nechyběli nová posila Erik Janža, navrátilec z hostování Martin Chrien či slovenský reprezentant Michal Ďuriš, který na konci podzimu mluvil o možném odchodu.

Plzeňští fotbalisté na startu přípravy
zdroj: ČTK autor: Miroslav Chaloupka

Příchod slovinského beka Janžy z Mariboru oznámila Plzeň už 19. prosince. Dnes se třiadvacetiletý zadák poprvé představil v novém působišti na hřišti. Šanci v přípravě dostávají i talentovaní mladíci Martin Rychnovský, Jiří Piroch a Michal Hlavatý, který během podzimu přišel do plzeňské juniorky z Příbrami.

"Těší mě, že jsem po dovolené našel mužstvo kompletní, hráči vykurýrovali zranění a šrámy z náročného podzimu a jsou připraveni. Navíc jsme kádr doplnili o Erika Janžu. Šanci poznat atmosféru v týmu dostávají i tři mladíci. Věřím, že v následujících týdnech uděláme velký kus práce, který nám pomůže dosáhnout společného cíle," řekl trenér Roman Pivarník.

Je nám líto, video expirovalo.
Plzeň odstartovala přípravu s Janžou

Z hostování v Ružomberoku se vrátil Chrien, který na podzim odehrál ve slovenské lize 17 zápasů a dal pět branek. "Byl navíc vyhlášen nejlepším vytrvalcem slovenské ligy a patřil k nejlépe hodnoceným hráčům slovenské jednadvacítky. Během podzimu jsme se na něj byli několikrát podívat a je dobře, že je zpátky v Plzni," uvedl generální manažer Adolf Šádek.

Půlroční hostování v Bohemians 1905 skončilo i útočníkovi Janu Holendovi. Do přípravy s Viktorií se ale nezapojil a západočeský klub momentálně řeší jeho další budoucnost.

Viktoria by chtěla získat ještě dva hráče

Největší potíže má plzeňský tým na stoperském postu, kde jsou zdraví jen Lukáš Hejda a Roman Hubník. Jan Baránek sice už naplno trénuje, ale hrozí, že se mu vrátí problémy s kolenem. Proto se spekuluje o tom, že by Plzeň mohla angažovat ze Zlína Tomáše Hájka. "Musíme přivést stopera. Zda to bude Hájek, či někdo jiný, to je jiná věc. Máme rozjednáno více hráčů, konkrétní ale nebudu," řekl Pivarník, který by rád přivedl i podhrotového hráče. Variantou byl Néstor Albich z Dukly, který ale dal přednost Spartě.

"Počítáme tam zatím s Chrienem, ale pokud zůstaneme u rozestavení 4-2-3-1, tak bychom měli čtyři hráče na tři středové posty. Proto bychom chtěli ještě někoho přivést, ale není to za každou cenu. Máme pár vysledovaných hráčů," uvedl plzeňský kouč.

Oproti podzimu kádr opustil albánský záložník Ergys Kace, který se vrátil z hostování. Odejít hostovat by měl mladý záložník Jan Suchan, aby získával ligové zkušenosti. Jiné odchody Pivarník v plánu nemá. "Nikdo neodejde. Nechci, aby odešel ani Ďuriš, ale pokud bude trvat na tom, co jsem se dozvěděl z televize, tedy že chce odejít, tak ho držet nebudeme, pokud přijde akceptovatelná nabídka," dodal Pivarník.

První dva týdny přípravy stráví Plzeň v domácích podmínkách. Následně 16. ledna odletí na soustředění ve španělském letovisku Oliva Nova. Týden po návratu zamíří opět na Pyrenejský poloostrov, tentokrát do Benidormu. Jména soupeřů zatím nejsou známa, Plzeň by však měla sehrát ve Španělsku minimálně sedm zápasů.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články