Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Škoda: Dostali jsme nový impulz, změna trenéra nám pomohla

Zlín - Série 12 ligových zápasů bez porážky se odrazila na výkonu fotbalistů Slavie Praha, kteří v utkání druhého s třetím týmem tabulky uštědřili Zlínu krutou lekci. Autor dvou branek Milan Škoda prohlásil, že díky úspěšným výsledkům značně vzrostlo svěřencům trenéra Jaroslava Šilhavého sebevědomí.

Milan Škoda
zdroj: ČTK/Glück Dalibor

"Nečekali jsme však dnes takový výsledek. Podepsalo se na něm to, že jsme dobře začali a byli nebezpeční od první minuty. Po jasné penaltě jsme získali náskok a trochu polevili," řekl Škoda. Pražané se zaměřili na defenzivu a spoléhali na brejky. "Podobným způsobem hrál Zlín u nás. Dá se říci, že jsme převzali jeho herní styl. Vyšlo nám to, do poločasu jsme dva protiútoky proměnili," poznamenal útočník Slavie.

První branku dal z penalty, mířil doprostřed branky. Střelu měl dopředu promyšlenou, protože předpokládal, že brankář Dostál riskne skok k tyči. Elegantní byl druhý Škodův gól, když po Mešanovičově přihrávce přehodil vybíhajícího Dostála lobem ve stylu Karla Poborského.

Je nám líto, video expirovalo.
Šilhavý: Byli jsme produktivní, proto jsme vyhráli

"Už v prvním utkání doma proti Zlínu jsem si všiml, že je brankář Dostál hodně rychlý. Dnes mi náš trenér brankářů připomenul, že vybíhá a skáče pod nohy. Proto jsem už dopředu věděl, že jej přehodím," usmál se Škoda, který si pochvaluje změny po příchodu trenéra Šilhavého.

"Dostali jsme nový impulz, změna nám pomohla. Svědčí o tom i naše série, kterou jsme dnes prodloužili," dodal Škoda. Vyzdvihl spolupráci na hrotu útoku s Mešanovičem, který stál u zrodu obou Škodových gólů a jeden sám vstřelil. I když se Slavia dotáhla těsněji za vedoucí Plzeň, nepodléhá Škoda přehnanému optimismu.

"Samozřejmě chceme hrát o poháry a co nejvýše. Ale máme ještě ve své hře nedostatky. Dnes náš výkon navzdory vysokému vítězství nebyl tak kvalitní jako v minulých zápasech. A také je za námi ještě spousta dalších týmů a soutěž je těsně za polovinou," řekl Škoda, který má na kontě osm gólů. K dotažení nejlepšího ligového střelce, kterým je jeho bratr Michal z Brna, mu ještě dva chybějí.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články