Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Pro Hovorku nejspíš skončila sezona, poranil si křížový vaz

Liberec - Fotbalisté Liberce nejspíš až do konce sezony přišli o stopera Davida Hovorku. Jedna z opor týmu utrpěla ve čtvrtečním utkání Evropské ligy na půdě Fiorentiny zranění předního zkříženého vazu v koleně a v nejbližších dnech bude muset na operaci.

David Hovorka
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

"Jedná se bohužel o poranění předního zkříženého vazu. Operace je nevyhnutelná. Je to zranění, které vyžaduje minimálně půlroční léčbu," řekl klubový lékař Pavel Buchvald.

Hovorka si přivodil zranění v 16. minutě při souboji s protihráčem a o minutu později musel přepustit místo na hřišti Milanu Nitrianskému. "Nebudu si hrát na tvrďáka. Byl to pro mě šok a v prvních minutách jsem řval jak želva. V tu chvíli, jak se to stalo, jsem cítil i slyšel lupnutí. Zkoušel jsem to rozběhat, ale nešlo to," uvedl Hovorka.

"Výsledky jsem se dozvěděl v pátek večer a ty první hodiny byly fakt nepříjemné. Trochu si říkám, jestli jsem si to nepřivolal ve Florencii rozhovorem o mém železném zdraví. Ale prostě se to stalo. Je to překážka v kariéře, kterou musím překonat. Nic jiného mi nezbývá," dodal Hovorka.

Třiadvacetiletý Hovorka hraje za Liberec od minulé sezony a postupně se vypracoval v jednu z opor. Spolu s brankářem Martinem Dúbravkou měl v této sezoně odehráno nejvíc minut.

Hovorka není jediným stoperem Slovanu, kterého trápí zdravotní problémy. Potíže měli i Martin Latka s Ondřejem Karafiátem a v dnešním duelu proti Spartě se tak do středu obrany po dlouhé pauze vrátil uzdravený kapitán Lukáš Pokorný.

Trpišovský: Byla to pro mě nejhorší zpráva v sezoně

Kouč Slovanu Jindřich Trpišovský je z Hovorkova zranění doteď špatný. "Byla to pro mě nejhorší zpráva v sezoně, možná za celou dobu, co jsem tady v Liberci. Tohle je nejvážnější zranění, které může být. Pro mě to byla strašná rána," řekl Trpišovský.

"V tu chvíli ztratíte chuť do fotbalu, protože se to stane hráči, který je tady možná největší profesionál, stará se o sebe, vše dělá, jak má. Známe se dlouho, trénuji ho třetí rok. Už třetí den jsem z toho špatný," dodal. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články