Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Slavia sestřelila Slovácko a po měsíci konečně vyhrála

Praha - Pětatřicet dní trvalo Slavii, než v lize konečně znovu zvítězila. Po sérii čtyř remíz si poradila se Slováckem, které deklasovala 5:1, a k tomu, aby v lize skončila pátá, jí už stačí jediný bod. K vítězství sešívané nasměrovaly dva góly Baráka v prvním poločase, kanonádu pak dokonaly tři branky během čtvrt hodiny, o které se postarali Hušbauer, Bílek a Škoda.

Slavící fotbalisté Slavie
zdroj: ČTK autor: Michal Doležal

Červenobílí rázně ukončili sérii čtyř remíz a výrazně se přiblížili k pátému místu, které v případě triumfu Mladé Boleslavi ve finále poháru přinese účast v předkole Evropské ligy. Pražané mají před šestým Brnem náskok pěti bodů a k páté příčce jim stačí ve zbylých dvou kolech bod. Slovácko prohrálo čtvrté z posledních pěti kol a je deváté.

Slavii potkala hned na začátku nepříjemnost. Brankář Pavlenka si poranil nohu a už v osmé minutě ho musel vystřídat Berkovec, který se naposledy představil v březnu v derby na Spartě.

V úvodu ale moc práce neměl a ve 22. minutě jeho tým na druhé straně otevřel skóre. Po Mihalíkově centru se z otočky prosadil Barák. Při zpracování si pomohl rukou, ale sudí Nenadál přes protesty hostů branku uznal. Ve 36. minutě mohl zvýšit Škoda, ale po centru ze strany míč přes Heču do sítě nedostal. Na druhé straně hlavičkoval po rohu Košút a Berkovcovi pomohla branková konstrukce.

Je nám líto, video expirovalo.
Uhrin: Náš nejlepší výkon v sezoně to nebyl

Ve 42. minutě domácí zvýšili. Po rohovém kopu a sérii soubojů se dostal k dorážce Barák a poprvé v lize skóroval dvakrát v jednom utkání. Slovácko marně reklamovalo předchozí údajný faul domácího Frydrycha.

Slovácko do 65. minuty třikrát vystřídalo, přidalo a v 72. minutě se dostalo zpět do hry o body. Došek při akci dvou čerstvých hráčů sklepl míč pro Diviše a ten sám před Berkovcem nezaváhal. Naděje na remízu ale vydržela hostům jen minutu. Za vápnem totiž napřáhl domácí Hušbauer a povedenou střelou pomocí břevna překonal Heču. Dočkal se tak prvního přesného zásahu od zimního přestupu ze Sparty.

Slavia dohrávala závěr v exhibičním duchu a přidala ještě dvě branky. V 79. minutě se nejprve hlavou po centru trefil stoper Bílek a v 88. minutě zaznamenal svůj čtrnáctý gól v ligové sezoně Škoda.

Slavia Praha - 1. FC Slovácko 5:1 (2:0)

Branky: 22. a 42. Barák, 73. Hušbauer, 79. Bílek, 88. Škoda - 72. Diviš. Rozhodčí: Nenadál - Pelikán, Paták. ŽK: Košút, Koné, Šumulikoski (všichni Slovácko). Diváci: 6011.

Slavia: Pavlenka (8. Berkovec) - Frydrych, Bílek, Deli, Bořil - Souček (86. Piták) - Mihalík, Hušbauer, Barák (71. Kenija), Zmrhal - Škoda. Trenér: Uhrin ml.
Slovácko: Heča - Reinberk, Rada, Košút, Civič - Daníček, Šumulikoski (65. Došek) - Biolek (46. Diviš), Valenta, Havlík (56. Kerbr) - Koné. Trenér: Habanec.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články