Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Plzeň se chce dál vézt na vítězné vlně, v cestě stojí Olomouc

Praha - Fotbalová liga pokračuje 19. kolem a o víkendu čeká na fanoušky bohatá porce sedmi zápasů. Vedoucí Plzeň se večer představí na hřišti předposlední Olomouce a výhrou může znovu vytvořit tlak na druhou Spartu, která ztrácí tři body a vzhledem ke čtvrtečnímu vítěznému utkání Evropské ligy v Krasnodaru nastoupí na Dukle až v pondělí. Pět zápasů se hraje v sobotu od 15:00. Přímý přenos zápasu Plzně s Olomoucí vysílá ČT sport od 17:15.

Slavící fotbalisté Plzně
zdroj: ČTK autor: Němeček Pavel

Plzeň v lize vyhrála sedmkrát za sebou, obě jarní vítězství na Slovácku i s Teplicemi ale byla jen o gól a Viktoria v druhých poločasech nepředvedla ideální výkony. "Náš herní projev není úplně takový, jak bychom si představovali, ale pohled na tabulku je příjemný. Věřím, že šest bodů získaných na jaře nás do zápasu v Olomouci povzbudí a rádi bychom na ty dvě výhry navázali," uvedl trenér Karel Krejčí.

"Musíme zlepšit přechodovou a hlavně finální fázi a podat týmový výkon. Olomouci nevyšel úvod jara, bude se chtít odrazit k lepším zápasům, my tam ale chceme splnit roli favorita," dodal.

Za druhou Spartou se v tabulce vytvořila už devítibodová mezera a další tři týmy budou na dálku pokračovat ve vyrovnaném souboji o třetí a čtvrté místo. Mladá Boleslav minule prohrála po bojácném výkonu na Spartě 0:2 a před zápasem na hřišti nováčka Zlína je na třetím místě před čtvrtým Libercem jen zásluhou lepšího skóre.

"Podruhé za sebou nechceme venku zůstat bez bodu, i když očekávám mimořádně náročné utkání proti dobře organizovanému soupeři," prohlásil trenér Mladé Boleslavi Karel Jarolím.

Liberec minule udolal v derby Jablonec 3:2 a nyní by rád zabral i venku, kde získal jen sedm z 25 bodů. Slovan ale míří do neoblíbených Teplic, kde naposledy vyhrál v květnu 2005.

"Pro nás všechny je největší úkol, abychom domácí výkony dokázali přenést i do venkovních zápasů. Asi budeme muset koupit pět tisíc lístků, sehnat dopravu a přemístit fanoušky do Teplic," žertoval kouč Slovanu Jindřich Trpišovský. Jeho protějšek David Vavruška odešel do Teplic po minulé sezoně právě z Liberce.

Důležitý záchranářský souboj hostí Příbram, kam zavítají Bohemians 1905. Zatímco domácí prohráli v obou jarních zápasech, Pražané naposledy zvítězili nad Duklou a v lize už sedm kol po sobě neprohráli. Oba týmy mají na kontě 20 bodů a před předposlední Olomoucí drží čtyřbodový náskok. Jen o bod víc než Sigma má čtrnáctá Jihlava, která se představí na Slovácku. Ve zbylém utkání Jablonec hostí Brno.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články