Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Liberec získal z Boleslavi Bartla, opačným směrem míři Fleišman

Liberec/Mladá Boleslav - Fotbalista Daniel Bartl přestoupil z Mladé Boleslavi do Liberce. Krajní obránce či záložník podepsal se Slovanem smlouvu na tři roky. Opačným směrem zamířil bývalý liberecký kapitán Jiří Fleišman, který se se středočeským klubem dohodl na smlouvě na dva a půl roku.

Šestadvacetiletý Bartl má na kontě 47 ligových startů a jeden vstřelený gól. Liberci se bývalého hráče Ostravy či Žižkova podařilo na poslední chvíli zaregistrovat na soupisku pro základní skupinu Evropské ligy. "Je to rychlý hráč na stranu hřiště. Může nastoupit v záloze i obraně," řekl sportovní ředitel Slovanu Jan Nezmar.

Naopak Liberec opouští někdejší kapitán Fleišman. Třicetiletý levý obránce na startu této sezony ztratil místo v základní sestavě, když na jeho postu začal nastupovat Lukáš Bartošák. Na kontě má 128 ligových utkání a osm vstřelených branek.

"Pro angažování Fleišmana jsme měli dva důvody. Naše mužstvo se dlouhodobě trápí s obsazením levé strany obranné formace, což by se mělo Fleišmanovým příchodem vyřešit, a neméně důležitým faktorem byly ekonomicky výhodné okolnosti tohoto transferu pro náš klub," uvedl pro klubový web prezident Mladé Boleslavi Josef Dufek.

"Jirka udělal ve Slovanu ohromný kus práce, za který mu patří dík celého klubu, a věřím, že i fanoušků. V posledních měsících ale vypadl ze sestavy, s čímž byl logicky on sám nespokojený. A proto jsme se dohodli, že mu umožníme přestup do klubu, kde získá víc prostoru," dodal liberecký Nezmar.

Vedle Bartla Liberec definitivně dotáhl příchod ruského pravého záložníka Dmitrije Jefremova. Dvacetiletý středopolař bude ve Slovanu rok hostovat z CSKA Moskva. Patří k oporám ruské jednadvacítky a na svém kontě už má i jeden start za dospělou reprezentaci.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články