Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Baník se chce odlepit ze dna, do Vítkovic míří Slavia

Praha – Fotbalisté poslední Ostravy přivítají v 5. kole Synot ligy na domácím hřišti ve Vítkovicích pražskou Slavii. Pražanům se v posledních letech proti Baníku nedaří, z posledních 11 vzájemných utkání zvítězili pouze jednou a na tříbodový zisk z Ostravy čekají už sedm let. Oba kluby nevstoupily do sezony zrovna ideálně, červenobílí poprvé naplno bodovali až v minulém kole proti Jihlavě, Slezané na ligové vítězství zatím čekají. Přímý přenos utkání sledujte od 19:30 na ČT sport.

Ilustrační foto

"Znovu se mi potvrzuje, že na některé hráče platí jenom bič. Tak k nim přistupuji a doufám, že to padne na úrodnou půdu. Na hráče musí být vyvíjen větší tlak, protože nad Slavií musíme zvítězit, abychom se v tabulce posunuli výše," naznačil ostravský kouč Radomír Korytář, že budou hráči Baníku pod velkým tlakem.

Jihlava se utká se Slováckem a Příbram se představí na hřišti Bohemians, kde v historii ještě nevyhrála ani jeden z deseti zápasů a dala v nich pouhé dva góly. "Je to utkání o šest bodů. Bohemka bude usilovat o to konečně vyhrát. My ale také potřebujeme bodovat, protože prohrát dvakrát po sobě by bylo špatné," řekl trenér Příbrami Pavel Tobiáš.

Pohárové účastníky čekají před odvetami prověrky i v lize

Čtveřice českých zástupců v bojích o Evropskou ligu musí v neděli přepnout zpět na boje v domácí soutěži. Sparta se doma představí v derby s Duklou, Plzeň s novým trenérem Karlem Krejčím přivítá Olomouc, Jablonec zavítá do Brna a Liberec se doma utká s Teplicemi. A ačkoli pohároví zástupci potřebují šetřit síly na odvetu, nemohou si dovolit v lize zaváhat.

Především Plzeň nutně potřebuje zabrat poté, co v předchozích třech ligových zápasech ztratila. Na to doplatil trenér Miroslav Koubek, kterého nahradil Krejčí a hned uspěl proti Vojvodině Novi Sad (3:0). "Utkání s Olomoucí je pro nás důležité a je potřeba ho zvládnout, protože v lize se teď zbytečně poztrácely nějaké body. Vítězství v Evropské lize chceme doma potvrdit. Chceme nastartovat vítěznou ligovou šňůru," řekl Krejčí.

Ani Jablonci se vstup do sezony příliš nevydařil, ovšem týmu by mohla zvednout sebevědomí vyrovnaná partie na hřišti slavného Ajaxu, který vyhrál jen díky penaltě. "Doma jsme teď dvakrát remizovali a venku jsme prohráli. Je v tom i částečně daň evropského poháru. Zvykáme si na to, nejsme ještě dostatečně zkušení. Teď je to zase vložené utkání mezi dvěma duely s Ajaxem, ale věřím, že uspějeme, i když je Brno doma nepříjemný souper," řekl trenér Jaroslav Šilhavý.

Zápas Dukla - Sparta
zdroj: ČTK

To Sparta se veze na vítězné vlně a doma proti Dukle bude hájit první místo v tabulce. "Rádi bychom navázali na vítěznou sérii proti Dukle na Letné, ale víme, že nás čeká těžký soupeř. Sestavu se snažíme vybrat podle taktického záměru, podle toho, proti komu hrajeme a jakým stylem. Navíc musíme zohlednit pohárové vytížení, proto jsme rádi, že máme široký a kvalitní kádr," řekl asistent trenéra Zdeněk Svoboda.

Neporažen je také Liberec, který navíc uspěl i proti Hajduku Split, a tak se bude snažit vyhrát i nad Teplicemi a napravit remízy z předchozích zápasů. "Teď jsme v lize odehráli tři remízová utkání a v každém z nich jsme mohli vyhrát. Proti Teplicím bychom proto už chtěli tři body. Budeme si chtít vytvořit náš domácí tlak a naladit se na odvetu ve Splitu," dodal trenér Jindřich Trpišovský.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články