Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Brno se dočkalo útočné posily, přichází Řezníček

Brno – Brněnská Zbrojovka hlásí výraznou útočnou posilu. Poté, co se neprosadil v pražské Spartě, kde hostoval z Mladé Boleslavi, míří do jihomoravského klubu Jakub Řezníček.

Jakub Řezníček se raduje z gólu Sparty
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Řezníček už absolvoval první trénink, se Zbrojovkou odjede i na soustředění. Naskočit by měl už do zítřejšího utkání s Admirou. "Měl jsem i jiné možnosti, prioritou bylo zahraniční angažmá, ale to bylo nejisté a liga začíná už za chvíli. Musel jsem se rozhodnout rychle. Jsem za nabídku rád a beru ji všema deseti," prohlásil Řezníček.

Zbrojovka s předstihem deklarovala, že shání gólového útočníka. Stála zejména o Martina Doležala z Jablonce. "Variant bylo několik, ale jednání s Mladou Boleslaví bylo nejrychlejší. Právě rychlost pro nás byla prioritou, přáli jsme si útočníka mít již na soustředění, aby měl prostor a čas se s týmem poznat a sehrát," uvedl sportovní ředitel Zdeněk Kudela.

Rodák z Příbrami začínal s fotbalem v tamním klubu, kde se také poprvé prosadil do první ligy. Poté strávil několik let v Mladé Boleslavi, kde odehrál 75 utkání. Kromě Sparty hostoval i v Českých Budějovicích, Ružomberoku a znovu "své" Příbrami.

V sparťanském dresu v lize nastupoval jako střídající hráč a k devíti podzimním brankám žádnou nepřidal. "Neodehrál jsem toho tolik, kolik bych chtěl. Ve Spartě byl jako hrotový hráč Lafata, já tam šel s tím, že se poperu o šanci. Nepovedlo se to ideálně, ale takový je život a teď jsem tady. Nevnímám to jako nějaký posun níž, protože na hřišti chce vyhrát každý, ať je v tabulce kdekoliv," uvedl Řezníček.

Podpořit útočnou fázi přišli do Brna také budějovický Michal Škoda a slovenský záložník Martin Chrien. Zbrojovka si již dříve pojistila zkušeného gólmana Dušana Melichárka, který v Brně působí od zimy jako týmová jednička. Nový dvouletý kontrakt podepsal také záložník Milan Lutonský, roční pak zkušený stoper Pavel Košťál a obránce Petr Buchta. Nová posila, slovinský bek Boštjan Frelih uzavřel s klubem dvouletou smlouvu s opcí.

Je nám líto, video expirovalo.
Do Brna míří útočník Řezníček
Zdroj
fcbrno.cz, ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články