Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Plzeň chce přivézt tři body z Ostravy, Liberec bojuje o výhru s Brnem

Praha – Viktoria Plzeň se v posledních týdnech osamostatnila na čele ligové tabulky a další tři body by ráda přivezla z Ostravy. Na stadionu Baníku ji však nečeká lehký úkol, Ostravané doma totiž obvykle neprohrávají. Další důležitý zápas čeká poslední Liberec, který se střetne brněnskou Zbrojovkou. Přímý přenos duelu Baník Ostrava - Viktoria Plzeň můžete sledovat dnes od 14:15 na ČT sport, na našem webu vám z utkání přineseme podrobnou on-line reportáž.

Utkání Ostrava - Plzeň
zdroj: ČTK autor: Jaroslava Ožana

Plzeň sice má za sebou sérii sedmi výher, zatímco Baník už osm ligových zápasů v řadě nevyhrál, ale i Viktoria je obezřetná. "Bude to nepochybně náročný zápas, protože Baník je v domácím prostředí nepříjemný, což potvrzuje i statistika. Všiml jsem si, že v domácím prostředí pouze jednou prohrál. Byť tam byla řada remíz, jen Jablonci se podařilo na Baníku vyhrát," uvedl trenér Miroslav Koubek, který v Ostravě prožil úspěšnou část své kariéry a útočil s Baníkem na titul.

Plzeň v reprezentační pauze postrádala řadu hráčů, a tak poslední dny před duelem strávili Plzeňští oživováním týmových návyků. "Do reprezentací jsme poslali osm hráčů, tým se zkompletoval až ve čtvrtek. Hned jsme tuto příležitost využili k oživení týmových prvků zejména v útočné fázi. Po zdravotní stránce není naše situace špatná, pouze Pavel Horváth má určitý problém. Další skutečností je distanc Milana Petržely. Jinak jsme kompletní," uvedl Koubek.

Ostravané jsou si vědomi síly Plzně, přesto by rádi konečně zažili radost z vítězství pod trenérem Petrem Frňkou, který se týmu ujal před jarní sezonou. "Pokud bychom měli být pasivní a čekat, co Plzeň vymyslí, asi nám tam nějaký gól doveze. Proto si myslím, že aktivní hra může být klíčem k otupení jejich útočné síly. Kdybychom měli být zalezlí, to asi není cesta k úspěchu. Budu spokojený, když podáme dobrý výkon a získáme nějaký bod," řekl Frňka.

Zvedne se Liberec proti Brnu

Poslední Liberec, který se v této sezoně nečekaně trápí, čeká duel s Brnem a Severočeši chtějí po devíti zápasech konečně zvítězit. "Přípravě na toto utkání jsme podřídili úplně všechno. Z kluků cítím obrovskou motivaci přerušit tu černou sérii, která nás srazila na dno tabulky," řekl trenér David Vavruška.

Na vítězství ale samozřejmě myslí i Zbrojovka. "Naším cílem je před sérií zápasů se silnými soupeři z popředí tabulky navázat v Liberci na předcházející dobré výsledky. Po nich z hráčů spadl stres, obranná fáze nám nyní dobře funguje a chytli jsme se i střelecky. Nemůže nás však ukolébat, že je Liberec poslední a zatím se mu nedaří," prohlásil trenér Brna Václav Kotal. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články