Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Kadlec se uvedl dvěma góly a Sparta přehrála Příbram 4:1

Praha - Vynikající start do svého půlročního hostování ve Spartě zažil Václav Kadlec. Útočník Frankfurtu po svém příchodu na hřiště v průběhu druhé půle vstřelil vítězný gól a pečetil na konečných 4:1 proti Příbrami. Středočeši přitom vedli díky vlastnímu gólu Kadeřábka, jenže Lafata ihned nato srovnal. Po nepřesvědčivém prvním poločasu se sparťané ve druhé půli dostali do tempa a nakonec zaslouženě zvítězili.

Radost Václava Kadlece
zdroj: isifa/MAFRA autor: Michal Růžička

Sparta nastoupila jen s jednou zimní posilou v sestavě - v záloze se objevil Shala, který přišel nahradit Hušbauera. Mezi náhradníky zůstali navrátilec z bundesligového Frankfurtu Kadlec s Řezníčkem, jenž na Letné hostuje z Příbrami.

Domácí měli od začátku navrch, ale jediným výrazným výsledkem byl Dočkalův pokus, který na brankové čáře vyhlavičkoval stoper Zápotočný. Příbram se na sparťanskou polovinu podívala jen dvakrát, ale na vedení to stačilo. V 37. minutě si Pilíkův centr srazil do branky Kadeřábek.

Radost hostům ale vydržela jen dvě minuty, protože po Dočkalově přihrávce srovnal zblízka Lafata. Letenský kapitán si připsal jedenáctou branku v sezoně a v tabulce střelců se dotáhl na vedoucí dvojici Došek (Slovácko), Škoda (Slavia). V závěru půle mohl přidat Lafata další trefu, ale rozhodčí ji kvůli ruce neuznal.

Druhý poločas začal stejně jako první a v 54. minutě se dostal na hřiště i Kadlec. Útočník nahradil Shalu a hned se dostal do velké šance, sám před Boháčem ale netrefil míč. V 57. minutě už však mířil přesně a po Matějovského přihrávce poslal Spartu do vedení. O chvíli později mohlo být srovnáno, napadající Fillo ale Štěchovo zaváhání v rozehrávce nepotrestal.

Sparta tak dostala možnost vedení pojistit a v 70. minutě se o to postaral vlastní brankou Nitrianský, který tečoval Krejčího přímý kop. Definitivní tečku dal zápasu Kadlec, který osm minut před koncem ve skluzu využil Krejčího přihrávku.

Sparta Praha - 1. FK Příbram 4:1 (1:1)

Branky: 57. a 82. Kadlec, 39. Lafata, 72. vlastní Nitrianský - 37. vlastní Kadeřábek. Rozhodčí: Jílek - Nádvorník, Urban. ŽK: Vácha, J. Brabec - Divíšek. Diváci: 8062.

Sparta: Štěch - Kadeřábek, J. Brabec, Holek, Costa - Matějovský, Vácha (79. Mareček), Shala (54. Kadlec) - Dočkal (85. Konaté), L. Krejčí - Lafata. Trenér: Lavička.
Příbram: Boháč - Nitrianský, Hájovský, Zápotočný, Matějů - Pilík, Hnaníček, Krameš (89. Krbeček), Divíšek (85. Mareš) - Suchan (75. Hronek) - Fillo. Trenér: P. Tobiáš. 

Vítězslav Lavička: "Věděli jsme, jak odstartovali soupeři nejblíže kolem nás, proto jsme měli v úmyslu odpovědět podobně. Naše vítězství se ale nerodilo lehce, i když je konečný výsledek výrazný. Důležitý moment bylo vyrovnání na 1:1. Do té doby jsme měli problém prosazovat se přes dobře bránící hluboký blok Příbrami. Navíc jsme nešťastnými fauly nabídli soupeři standardky, z nichž jednu využil. Proto bylo důležité, že jsme rychle odpověděli a ještě do poločasu srovnali. U Vaška Kadlece jsme věděli, že má obrovskou chuť do fotbalu, přímo z něj v trénincích vyzařovala. Jeho nasazením jsme chtěli zkvalitnit ofenzivu, jelikož na Shalovi byla vidět nervozita. A Kadlecův gólový přínos byl zásadní."
Pavel Tobiáš: "Pro nás to byl těžký zápas. V tomto složení to bylo asi naše maximum. Škoda zbytečných gólů, protože to byly naše chyby. Kadlecovi jsme to hodně usnadnili, z padesáti procent jsme si ty góly dali sami. Poprvé ve své kariéře jsem postavil dva dorostence do základu a ještě na Spartě. Ale nebyla to ani tak odvaha, spíše nutnost, protože jsme moc jiných variant neměli. Absence Bednáře a Zemana pro nás byly zásadní a sebralo to tak 50 procent naší ofenzivní síly. Neměli jsme klasického útočníka, i když Fillo na hrotu odvedl dobrou práci. Pro naše mladé kluky to ale byla cenná zkušenost."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články