Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Sparta proti Příbrami zkusí odpovědět na plzeňskou kanonádu

Praha - Dohrávkou 17. kola s Příbramí vstoupí do prvoligového jara fotbalisté Sparty. Obhájce titulu se na Letné pokusí odpovědět na vysokou sobotní výhru Viktorie Plzeň, která deklasovala České Budějovice 6:0 a v čele tabulky navýšila náskok před letenským celkem na čtyři body. Hraje se od 18:00, přímý přenos vysílá ČT sport už od 17:35 a náš web bude utkání sledovat v podrobné on-line reportáži.

Sparta s Příbramí v nejvyšší soutěži dosud prohrála jen dvakrát a tentokrát jí hraje do karet i výrazné oslabení soupeře. Od Litavky totiž právě na Letnou zamířil autor devíti podzimních gólů Jakub Řezníček. Opačným směrem sice odešel útočník Roman Bednář, ten ale stejně jako Martin Zeman kvůli dohodě klubů nesmí nastoupit.

"Bude to pikantní zápas, strašně se těším," řekl Řezníček. "Nebude to nic lehkého, protože Příbram je běhavá a zarputilá. Ale na druhou stranu to pro ni není tak důležitý zápas, ty ji čekají s jinými soupeři," přidal útočník, se kterým ofenzivu Sparty pro druhou polovinu ligy posílil také navrátilec z Frankfurtu Václav Kadlec.

"Uvidíme, jak budou vypadat v tréninku, a podle toho se rozhodneme pro základní sestavu," uvedl trenér Vítězslav Lavička, který má do útoku k dispozici také kapitána a kanonýra Davida Lafatu. Naopak se musí obejít bez klíčového záložníka Josefa Hušbauera, jenž v zimě odešel do Cagliari. V sestavě by ho měla nahradit další posila Albánec Herolind Shala.

Příbram se po Řezníčkově odchodu dostala do problémů. "Musíme se vyrovnat s neúčastí Bednáře a Zemana, Fořt ještě dohání tréninkový deficit, takže pro první utkání nemáme žádného útočníka," prohlásil trenér Pavel Tobiáš. "V sestavě se tak možná objeví dva dorostenci. Bude to pro nás těžký test a chceme obstát se ctí. Budeme bojovat," dodal.

Na Letné bude Příbram stejně jako na podzim po příchodu Tobiáše k týmu spoléhat na standardní situace. "Co jsem je studoval, tak velkou roli hrají Fillo s Pilíkem a standardní situace s brikulema trenéra Tobiáše," řekl asistent trenéra Sparty Zdeněk Svoboda. "Hodně si na tom zakládají a každá standardka na naší polovině bude nebezpečná," dodal.

Pro oba celky půjde už o čtvrtý vzájemný souboj v sezoně. V srpnu v lize vyhrála Sparta díky Lafatově gólu 1:0 a s Příbramí neprohrála ani v osmifinále Poháru FAČR. První zápas na soupeřově hřišti skončil remízou 1:1, v odvetě na umělé trávě v tréninkovém centru na Strahově uspěli Letenští 3:1.

Je nám líto, video expirovalo.
Sparta představí proti Příbrami nové posily, Středočechy trápí problémy v útoku
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články