Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Čtyři kluby v jednom letadle: Slavia, Boleslav, Bohemians i Příbram vyrazili na soustředění

Praha - Na společné soustředění do Turecka vyrazili fotbalisté Slavie, Mladé Boleslavi, Bohemians 1905 a Příbrami. Všechny kluby přitom poněkud neortodoxně letěly v jednom letadle. Se Slavií vyrazila i její staronová posila Tomáš Necid, Příbramští zamířili do Turecka i s Lukášem Stratilem, který se vrátil do kádru po dvou týdnech strávených na zkoušce ve Viktorii Plzeň.

Je nám líto, video expirovalo.
Čtyři české kluby vyrazily na společné turecké soustředění

"Při svých předchozích angažmá jsme se vždy spíše snažili těmto společným letům vyhýbat," neskrývá své rozpaky trenér Bohemians Jozef Weber. "Ekonomická situace ale nutí kluby uvažovat takto," dodává smířeně. V Turecku, stejně jako jeho ligoví soupeři, chce strávit deset dní.

Boleslav i Bohemians se budou na soustředění už spíše sehrávat a ladit formu na jarní sezonu, zatímco Příbram a Slavia ještě budou shánět nové posily. "Kompletní ještě nejsme, noví hráči by měli dorazit nyní během prvních dnů. Myslím, že do úterý by tam měli být všichni," potvrdil trenér Slavie Miroslav Koubek. 

Devatenáctiletý Stratil využil spolupráce mezi Příbramí a Plzní. V polovině ledna začal ve Viktorii trénovat, s úřadujícím mistrem byl i na soustředění v Turecku. Po návratu do Čech se však znovu zapojil do kádru Příbrami, za kterou na podzim odehrál 13 zápasů a vstřelil tři góly.

Trenér Petr Čuhel má na soupisce pro soustředění 23 hráčů včetně zimních posil Ladislava Volešáka, Martina Zemana či navrátilce z hostování Martina Šlapáka. Do týmu se dostal také obránce Jan Kvída, který v lize debutoval v červenci 2012, od té doby další ligový start v dresu Příbrami nepřidal.

O cestu do Turecka naopak kvůli zdravotním problémům přišli útočník Miroslav Slepička, který se snaží získat v Příbrami angažmá, Martin Abraham či Matěj Štochl. Do užšího kádru se nevešli ani mladíci Martin Krameš, Antonín Barák či tožský záložník Claude Videgla. "Letí s námi kádr, se kterým počítáme na ligové jaro. Je možné, že za námi ještě jeden hráč dorazí na zkoušku," řekl Čuhel.

Příbram vyrazila na soustředění společně s fotbalisty Mladé Boleslavi, Slavie a Bohemians Praha 1905, s nimiž se podělila o letadlo. V Antalyii zůstane do 11. února a sehraje zde čtyři přípravná utkání. Příbramskými soupeři budou polský celek Podbeskidzie, účastník druhé maďarské ligy Nyíregyháza Spartacus, gruzínský Zestafoni a ukrajinský Karpaty Lvov. "Hlavní je to, že utkání se budou hrát na normální trávě. Budou to zápasy s kvalitními soupeři, očekávám větší kvalitu hry a lepší výsledky, než jsme předváděli doposud," uvedl Čuhel.

Fotbalisté Dukly v neděli odjedou na herní soustředění na Kypr. Jedním z hlavních cílů pražského týmu bude najít ideální základní sestavu pro jarní část sezony. Dukla s sebou na Kypr bere 23 hráčů.

Z hlavních opor chybí španělský útočník Néstor Albiach kvůli vážnému zranění kolena a záložník Petr Malý. Ten po kolapsu v zápase Tipsport ligy s Táborskem (18. ledna) musí ještě dokončit druhé kolo lékařských vyšetření. "Néstor bude nejspíš chybět celé jaro. Co se týče Petra Malého, ten podstupuje ještě zbytek vyšetření, ale do prvního kola nejspíš nezasáhne," uvedl trenér Luboš Kozel.

Na Kypr nejedou ani Pavel Čapek s Petarem Kuničem, kteří se vracejí do třetiligové farmy dejvického klubu v Kunicích. Čtvrté mužstvo ligové tabulky ve středu narazí na polský Zaglebie Lubin, v sobotu se utká s bulharským Botevem Plovdiv a další úterý uzavře herní kemp duelem se srbským celkem Čukarički.

Kozel na rozdíl od dosavadní přípravy zřejmě bude méně experimentovat. "Doteď dostali všichni hráči zhruba stejný prostor jak v tréninku, tak v zápasech. Na soustředění se ale budeme snažit najít základní sestavu," vysvětlil kouč Dukly.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články