Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Koubek se dočkal první výhry na lavičce Slavie, odnesli to Bohemians

Praha – Angažmá trenéra Miroslava Koubka se Slavii pomalu ale jistě začíná vyplácet. Po remíze s Plzní z minulého kola dokázali Slávisté porazit Bohemians 1:0 a Koubek se raduje z prvního vítězství na lavičce. O jediný gól utkání se postaral novopečený útočník Martin Juhar, který se tak do sítě trefil podruhé ve dvou zápasech. Slávisté se dočkali prvního domácího vítězství v této sezoně a posunuli se ze sestupových příček na třinácté místo o skóre za "klokany". Ti získali z posledních čtyř kol jen bod. 

Martin Juhar slaví gól proti Bohemians
zdroj: ČTK autor: Vondrouš Roman

Slavia chtěla navázat na zlepšený výkon z minulého kola proti Plzni a zlomit tristní bilanci na domácím hřišti, kde byla před dnešním zápasem se ziskem jediného bodu nejhorší z celé ligy. Červenobílí také vstoupili na malé derby aktivněji. U prvních dvou šancí slávistů byl vždy Nitrianský, žádná ale gólem neskončila.

Domácí obránce - jenž stejně jako v Plzni nastoupil netradičně na levém kraji zálohy - nejdříve v jedenácté minutě převzal na hranici ofsajdu Proškovu přihrávku a dostal se až před Havránka, ale šance ho zřejmě tak zaskočila, že jen lehce poslal míč na hostujícího gólmana. Ve 24. minutě pak Nitrianský po pěkné kombinaci pálil nad.

Vzápětí mohli udeřit "klokani". Hora se hnal do brejku, jenže akci zbrzdil kličkou a Rakovan jeho střelu vyrazil na roh. Bohemians v polovině první půle přidali a o chvíli později zahrozili znovu. Neradovu střelu slávistická obrana srazila vedle tyče.

Gól přišel ještě do půle

Domácí se proti bránícímu soupeři prosazovali hůř než před týdnem proti ofenzivně hrající Plzni, přesto do poločasu vedli. Neves ve 45. minutě vysunul Juhara a ten i s přispěním teče bránícího hráče vystřelil přesně k tyči a otevřel skóre. Záložník, který už podruhé za sebou nastoupil na postu útočníka, skóroval ve druhém utkání po sobě.

Kouč Bohemians Weber do druhé půle posílil ofenzivu o útočníka Matěje Štochla, žádný tlak hostů se ale nekonal. Naopak dál hrozili slávisté. V 59. minutě neuspěl ve třetí šanci Nitrianský, jehož střelu srazil těsně mimo Šmíd.

Miroslav Koubek (Slavia): "Jsem rád, že jsme vyhráli, protože to pro nás byla dnes povinnost. Je to úleva i pro mě, ten vstup do mé mise s těmi těžkými soupeři byl z hlediska progresu hry úspěšný, ale body chyběly. Nebylo to lehké z hlediska psychiky, mužstvo si uvědomovalo tíhu okamžiku, že musíme zabrat." 

Jozef Weber (Bohemians): "První půle byla z naší strany slušná. Plnili jsme to, co jsme chtěli. Hrát z trošku většího bloku a chodit do brejků. Dařilo se nám to až do 45. minuty, kdy jsme udělali stupidní chybu. Taková chyba se může stát v lize jednou za pět let, nám se bohužel stala dvakrát za podzim ve stejné minutě."

Podobně se vzápětí vedlo také Juharovi. Červenobílí ukazovali, proč mají spolu se Znojmem nejméně produktivní ofenzivu. V 65. minutě pohrdl zvýšením náskoku i Dobrotka. K domácímu stoperovi propadl centr, ranou z první ale trefil Havránka.Gól nebyl souzený ani Nitrianskému, který hlavičkoval těsně vedle šibenice. Dvě minuty před koncem těsně minul i Škoda, ale domácí to nemuselo mrzet. První výhru po pěti kolech v klidu udrželi. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články