Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Po trailech přes hory

Za derby flastr 200 tisíc. Slavia i Sparta pykají kvůli fanouškům

Praha - Disciplinární komise Fotbalové asociace potrestala Slavii i Spartu pokutou 200 tisíc korun za řádění fanoušků, kteří po závěrečném hvizdu vnikli na hrací plochu při sobotním derby. Slavia kvůli tomu navíc dostala podmíněný trest sehrání jednoho soutěžního zápasu na domácím hřišti bez přítomnosti diváků, a to s odkladem na tři měsíce.

Sport
zdroj: ČT4

Derby provázely výtržnosti fanoušků na stadionu. Fandové obou celků používali zakázanou pyrotechniku, kvůli čemuž muselo být utkání několikrát přerušeno. Rovněž vhazovali předměty na hřiště.

Při děkovačce po utkání pak nejprve vtrhla na hřiště zhruba stovka sparťanů, které musela rozhánět policie. Své hřiště se rozhodli bránit i domácí fanoušci a rovněž vnikli na hrací plochu. Při výtržnostech došlo k menším zraněním zejména v důsledku dělobuchů. "Komise dospěla k názoru, že jak v případě Slavie, tak ze strany Sparty došlo k provinění," řekl mluvčí FAČR Petr Kovář.

Slavia porušila povinnosti pořadatele a Sparta povinnosti hostujícího klubu. Oba celky tak dostaly vysokou pokutu, Slavii navíc hrozí, že v případě dalšího podobného provinění bude muset na jedno utkání uzavřít stadion pro diváky.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články