Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Ligu vede Plzeň o jediný gól před Spartou

Praha - Fotbalisté Sparty a Plzně si o víkendu shodně připsali vítězství. V čele tabulky zůstal obhájce titulu díky lepšímu skóre. Liberec s nimi díky výhře 2:0 nad Jabloncem nadále drží krok, ze třetího místa ztrácí jediný bod. Slávisté selhali v závěrečné fázi utkání na půdě Jihlavy a po výsledku 2:1 nesplnili ultimátum vedení, které jim tak pravděpodobně udělí finanční pokutu. V dalších zápasech připravila Boleslav první porážku Teplicím a Dukla si odvezla všechny body za výhru v Příbrami. V souboji nováčků uspěli hráči Boheminas 1905 nad Znojmem, které zůstalo poslední.

Stanislav Tecl v utkání se Sigmou Olomouc
zdroj: ČTK autor: Petr Eret

Jablonec - Liberec 0:2

Fotbalisté Liberce zvítězili v severočeském derby na hřišti Jablonce 2:0, když se po brejcích v krátkém sledu po sobě prosadili Rybalka a Pavelka. Oba kluby za sebou měly čtvrteční zápasy o postup do Evropské ligy. Zatímco Liberec uspěl, Jablonec nikoli. Liberec neinkasoval počtvrté za sebou.

REPORTÁŽ Z UTKÁNÍ

Plzeň - Olomouc 3:2

Viktoriáni odpověděli na sobotní výhru Sparty. Ta je však při bodové rovnosti druhá už jen o jediný gól. Obhájci titulu vítězství přinesl hlavně vydařený vstup do zápasu v podobě rychlých branek Koláře a Rajtorala. Sigma sice dvakrát snížila brankami Šindeláře a Doležala, ale Hejda zaznamenal rozdílový gól. Před utkáním se ve Štruncových sadech loučil s fanoušky Vladimír Darida, který v týdnu přestoupil do Bundesligy.

REPORTÁŽ Z UTKÁNÍ

Jihlava - Slavia 2:1

Slávisté sice v Jihlavě ještě šestnáct minut před koncem vedli 1:0 gólem Škutky, ale pak Vaculík z penalty vyrovnal a Kopic přidal vítězný gól domácích. Svěřenci trenéra Petrouše tak nesplnili úkol tří výher, který dostali po debaklu od Teplic, a čeká je půlmilionová pokuta.

REPORTÁŽ Z UTKÁNÍ

Mladá Boleslav - Teplice 1:0

Nejlépe střílející tým ligy vyšel tentokrát naprázdno, naopak už ve 4. minutě inkasoval po střele Fabiána. Tepličtí tak během týdne prohráli už podruhé, ve středu se v poháru museli sklonit před druholigovým Varnsdorfem, kde je shodou okolností na hostování pět boleslavských hráčů.

REPORTÁŽ Z UTKÁNÍ

Bohemians 1905 - 1. SC Znojmo 2:0

Souboj letošních nováčků a nejhorších celků Gambrinus ligy gólově otevřel v prvním poločase Moravec, náskok pojistil po změně stran Bartek. "Klokani" na svém hřišti v sezoně vyhráli druhé ze tří utkání a opustili patnácté místo. Poslední Znojmo zůstává jediným ligovým týmem bez vítězství.

REPORTÁŽ Z UTKÁNÍ

Sparta - Ostrava 4:1

Sparta doma sice prohrávala po vlastní brance Costy, ale o obrat se postaral dvěma góly v reprezentační formě hrající Hušbauer a Afričané Costa s Konatém, pro něž to byly první zásahy v české lize. Na tři trefy domácích nahrával záložník Bořek Dočkal.

REPORTÁŽ Z UTKÁNÍ

Příbram - Dukla 0:2

Dukla ukončila sérii bez vítězství na hřišti Příbrami. O góly se postarali Hlinka s Kaloudou. Dukla po druhém vítězství v sezoně poskočila do horní poloviny tabulky právě před Příbram, která nenavázala na předchozí dva domácí triumfy.

REPORTÁŽ Z UTKÁNÍ

Brno - Slovácko 0:2

Brněnská Zbrojovka uvízla v herní i výsledkové křeči. V předehrávce podlehla doma Slovácku 0:2 a zaznamenala už pátou porážku v řadě. Slovácko, které čekalo na vítězství čtyři kola, neškodného soupeře přehrálo v divácky neatraktivním utkání především chytrou hrou, branky vstřelili Kerbr a Košút.

REPORTÁŽ Z UTKÁNÍ

Hlavní zprávy

Nejčtenější články