Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Posílená Boleslav zahájí ligu dohrávkou s Příbramí

Mladá Boleslav – S nálepkou černého koně nejvyšší soutěže vstoupí fotbalisté Mladé Boleslavi do nového ročníku první ligy. Soutěžní premiéru za klub z města automobilů si v dohrávce 1. kola s Příbramí na domácím stadionu může odbýt sedmatřicetiletý Jiří Štajner, jenž v létě přišel z Liberce. Přímý přenos sledujte od 17:30 na ČT sport a našem webu.

Loni osmá Boleslav se po výrazném posílení soustředí především na úspěšný začátek nové sezony. "Start je strašně důležitý. Když ho chytneme, pak to kolikrát jede samo. Chceme se držet co možná nejvýše a po podzimu uvidíme, na co opravdu můžeme útočit," uvedl Štajner.

Podobný názor má i trenér Ladislav Minář. "Vstup do ligové sezony je nesmírně důležitý, a protože ho absolvujeme doma, nemůžeme do utkání jít s jiným cílem než s touhou vyhrát a získat plný počet bodů," uvedl Minář. Jeho svěřenci doma s Příbramí v lize ještě nikdy neprohráli.

Trenér Příbrami František Straka očekává těžký duel, ale sílu Mladé Boleslavi nevidí pouze ve Štajnerovi. "On má svou neskutečnou kvalitu hlavně v ofenzivě, kde dokáže nejen střílet góly, ale také je připravovat. Nebezpečná bude i jeho spolupráce s Chramostou, zezadu pak Jarolím, to je opravdu velká síla. Takže není to jen na Štajnerovi, myslím, že Boleslav má výborný kádr," ocenil soupeře Straka.

Také středočeský celek, který zakončil minulou sezonu na jedenáctém místě, v létě posílil útok. Z Brna přišel na hostování zkušený forvard Petr Švancara a právě z Mladé Boleslavi Jakub Řezníček. Ten však kvůli dohodě klubů nemůže nastoupit. Trest za vyloučení z posledního kola si bude odpykávat příbramský Azíz Mašán.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články