Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Liberec: V duelu s Jabloncem mohl někdo vytvářet tlak na sudí

Liberec -Vedení fotbalového Liberce se domnívá, že v semifinálové odvetě Poháru České pošty v Jablonci se někdo mohl snažit vyvíjet tlak na trojici rozhodčích v čele s Michalem Patákem. Přesto však Slovan protest proti sudím nepodá. "Zkušení rozhodčí si svoje rozhodnutí obhájí. Musíme se spolehnout na zprávu delegáta," uvedl liberecký ředitel Libor Kleibl.

Šéf Liberce věří, že zápas důkladně rozebere na svém zasedání komise rozhodčích Fotbalové asociace ČR. "Ta bohužel ale neposoudí, kdo a proč se v tomto utkání mohl snažit vytvářet tlak na rozhodčí," dodal Kleibl.

Liberečtí se cítili poškozeni několika spornými verdikty, především v první půli. U Patáka několikrát marně reklamovali odpískání ruky, jednou v pokutovém území. Nelíbily se jim také udělené žluté karty ani to, že sudí podle nich přibližně v polovině úvodního dějství nenechal v nadějné situaci výhodu. V závěru rozhodčí neuznali Rybalkův gól kvůli údajnému ofsajdu.

Kritikou nešetřil špílmachr Jiří Štajner. "Dnešní zápas v Jablonci byla velká prasárna," uvedl. Trenér Jaroslav Šilhavý nechtěl Patákův výkon komentovat, rozhodčí ale podle něj zápas Liberci neprohráli. Slovan po porážce 0:2 z poháru vypadl.

Patákovými výroky se v poslední době necítil poškozen jen Liberec. Sudí významně zasáhl do dění v nedělním ligovém zápase o záchranu mezi Hradcem Králové a Slováckem, když během tří minut ve druhé půli udělil domácímu Harisi Harbovi dvě žluté karty a vyloučil ho. Ve druhém případě ho potrestal za údajné filmování. Hradec v deseti ztratil vedení 2:1, prohrál 2:3 a propadl se na sestupovou patnáctou příčku za Teplice.

Je nám líto, video expirovalo.
Jablonec po vítězství nad Libercem postoupil do finále Poháru České pošty
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články