Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Plzeňští lídři hostí poslední Budějovice, Jihlava narazí na Duklu

Praha - Fotbalisté Plzně se v předehrávce 26. kola první ligy pokusí ještě zvýšit tlak na druhou Spartu. Pokud lídr tabulky doma porazí poslední České Budějovice, vzdálí se Pražanům na pět bodů. V druhém duelu se proti sobě postaví Jihlava s Duklou Praha v souboji dvou remízových králů této sezony.

Plzeň v minulém kole využila zaváhání Sparty v předehrávce s Jihlavou (2:2), když sama porazila třetí Jablonec 3:1. "Potřebujeme tři body, abychom udrželi dobrou výchozí pozici do závěrečných čtyř kol," řekl trenér Plzně Pavel Vrba, který na lavičce Plzně ještě s Českými Budějovicemi v lize ani jednou neprohrál. "Věřím, že tuto sérii prodloužíme," dodal Vrba.

Budějovice mají naprosto odlišné starosti. Pět kol před koncem jsou poslední se ztrátou čtyř bodů na nesestupové pozice. "Teď nás navíc čeká velký favorit ligy, který má obrovskou sílu. Na druhou stranu je to pro nás po dlouhé době první utkání, ve kterém nemáme co ztratit a můžeme jen překvapit," řekl trenér Pavol Švantner.

Vysočina si se soupeřem dělila body už ve 12 z 25 zápasů, Dukla má na kontě jen o jednu remízu méně. Daleko větší motivaci bodovat naplno bude mít pražský tým, protože jen výhra ho udrží v reálném boji o třetí příčku v tabulce, na kterou ztrácí tři body. "Jihlava se prezentuje velice solidními výkony. Potvrdila to i proti Spartě, kde remízou asi všechny překvapila," řekl trenér Dukly Luboš Kozel. "Můžou se opřít o kvalitní defenzivu, góly moc nedostávají a zároveň mají dobrý přechod do útoku. Nečeká nás nic snadného," dodal.

Jihlavští fotbalisté
zdroj: ISIFA

Naopak Jihlava je se 30 body téměř jistě zachráněná a hraje již jen o co nejlepší umístění. S tím však trenér František Komňacký úplně nesouhlasí. "Všem zdůrazňuji, že zachráněni stále nejsme. Pořád existuje nebezpečí sestupu. Nadále musíme všichni udělat maximum pro to, abychom nedopustili jakékoli podcenění. Vítězstvím proti Dukle bychom mohli učinit pravděpodobně definitivní krok k záchraně," dodal Komňacký, jehož svěřenci v této sezoně prohráli doma jen s Jabloncem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články