Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklistika ČR 2024

Latka Plzeň neposílí, Volešák by mohl přijít v létě

Plzeň - Vypadalo to, že po Teclovi a Kovaříkovi nemá vedení Viktorie Plzeň ještě dost a pokukovalo po dalších posilách pro jarní část Gambrinus ligy. Jenomže Martin Latka ani Ladislav Volešák do Štruncových sadů nepřijdou. Slávistický stoper totiž touží po zahraničním angažmá, k jednání o Volešákovi by se Plzeň a Slovácko měly vrátit v létě.

Martin Latka
zdroj: isifa.com/mafra autor: Michal Šula

Ohledně možného příchodu Latky, který je po konci smlouvy ve Slavii volným hráčem, jednali v úterý majitel Plzně Tomáš Paclík s jeho protějškem ze Slavie Alešem Řebíčkem a hráčovým agentem Pavlem Paskou. "Sešli jsme se i s majitelem Slavie, přestože hráč už nemá smlouvu, protože chceme jednat solidně. Nikam jsme se však neposunuli. Hráč stále preferuje zahraniční angažmá, což respektujeme," řekl Paclík.

Pro Plzeň navíc není Latkův příchod nutností. Marián Čišovský a Jan Hejda již po zranění začali s tréninkem a Václav Procházka čeká na povolení od lékařů. Na testech je v týmu také Gruzínec Akaki Chubutija. "Navíc na tomto postu může alternovat i Radim Řezník," dodal Paclík.

Latka nezasáhl do přípravného utkání Tipsport ligy, v němž slávisté porazili Bohemians 1905 1:0. Vedení Slavie, které mu už dříve nabídlo prodloužení kontraktu, uvedlo, že Latka požádal o dvoudenní volno. Během něj má jednat o své další budoucnosti. "Víme, že chce jít do zahraničí, a ujistil nás, že kdyby mu jednání nevyšla, jediným českým klubem, v němž by hrál, by byla Slavia," řekla mluvčí vršovického klubu Soňa Nouzáková.

Podle informací deníku Sport bude Latka jednat s Fortunou Düsseldorf, aktuálně třináctým celkem Bundesligy. Slávisté by však měli rádi co nejdříve jasno o tom, jak se definitivně rozhodne. Kouč Petr Rada věří, že urostlý stoper tak učiní nejpozději do konce týdne. "S Martinem jsem mluvil několikrát a vím, že by to chtěl zkusit venku. Teď se kolem něj vyrojila řada spekulací v novinách opírajících se o zaručené zdroje, ale ty jenom lidem zbytečně tlučou do hlavy něco, co není pravda," prohlásil Rada. Urostlý stoper si zahraniční angažmá už vyzkoušel v Birminghamu a Panionisu Atény. V české lize má na kontě 158 startů.

Volešák by mohl přijít v létě

Volešáka prý Plzeň sleduje již delší dobu jako případnou náhradu za kapitána Pavla Horvátha. Sám hráč se nechal slyšet, že by angažmá ve Viktorii přivítal, z přestupu však nyní sešlo. Zřejmě proto, že v konkurenci Horvátha, Vladimíra Daridy a Daniela Koláře by si příliš nezahrál.

"Mohu potvrdit, že jednání mezi oběma kluby probíhala. Nyní to vypadá, že Volešák bude minimálně do 30. června nadále hrát za Slovácko," řekl tiskový mluvčí Slovácka František Uhříček. To potvrdil i Paclík. "Jednali jsme na úrovni majitelů. Zatím převážil názor, že by v případě potřeby měl v záloze zaskočit Václav Procházka. K jednání se v létě vrátíme," dodal.

Osmadvacetiletý Volešák je odchovancem Sparty, výrazněji se prosadil až na hostováních v Mladé Boleslavi a Českých Budějovicích. Následně přestoupil do Slavie a v roce 2010 do Slovácka, kde patří ke klíčovým hráčům ofenzivy. Celkem v kariéře zaznamenal 144 ligových startů a 21 gólů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články