Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

ANKETA: Vyberte nejlepšího fotbalistu podzimu

Praha - Pondělní dohrávkou 16. kola skončila podzimní část nejvyšší fotbalové soutěže. Skvělými výkony se v ní blýsklo hned několik fotbalistů. Pavel Horváth řídí plzeňský útok, Michal Ordoš s Davidem Lafatou dotahují počet branek počtu odehraných utkání. Kdo je podle vás největší podzimní hvězdou?

1. Pavel Horváth (Plzeň)

Jak sám vtipkuje, je čím dál těžší ho obehrát, protože je čím dál těžší ho oběhnout. I tak ale plzeňský kapitán předvádí stabilně skvělé výkony a spolu s Vladimírem Daridou patří k základu plzeňského úspěchu.

2. Michal Ordoš (Olomouc)

Olomoucký záložník se v listopadu prezentoval nejenom slušivým knírkem akce Movember, ale i řádným gólovým přídělem, který ho dotáhl až do reprezentačního kádru. Dvanáct branek, které nastřílel - druhé místo za Davidem Lafatou - pomohlo Hanákům ke špici tabulky.

3. Petr Johana (Mladá Boleslav)

Ostřílený mladoboleslavský zadák předvádí solidní výkony v průběhu celé sezony. Obzvláště se mu však vydařil listopad. Jeden zápas prostál kvůli kartám, v dalších již však nedopustil boleslavskou prohru. Vstřelil navíc tři branky, což je víc, než kolik nasázel za poslední čtyři sezony dohromady.

4. Josef Hušbauer (Sparta)

Sparťanský odchovanec od svých osmnácti let pravidelně nastupuje za prvoligové týmy, do letenského klubu se vrátil v loňské sezoně. A v Praze se mu daří. Spolu s Ladislavem Krejčím produkuje nebezpečné akce a i přesto, že v lize vstřelil jen dva góly, po Přikrylově přihrávce vybojoval gólem postupový bod Sparty nad Lyonem.

5. David Lafata (Jablonec)

Sice se diskutoval jeho přestup do Sparty, přeci jen ale tento jednatřicetiletý útočník zůstal v kádru Jablonce. A opět kraluje. S třinácti góly vede ligu střelců, dva góly přidal v reprezentačním klání se Slovenskem.

6. Martin Latka (Slavia)

Pražská Slavia je sice i letos jen stínem týmu, který vyhrával ligu a reprezentoval v evropských pohárech před pěti lety, obránce Martin Latka však prožívá dobré období. Hlavičkou zařídil vítězství v pražském derby, stabilní výkony v slavistické obraně jej nominovaly do reprezentace.

7. Vladimír Darida (Plzeň)

Teprve dvaadvacetiletý záložník má za sebou přes 40 ligových utkání, blýskl se ale i v reprezentačním kádru na ME. Spolu s Pavlem Horváthem základ plzeňského úspěchu, budoucnost Vladimíra Daridy je ale nejistá. Evropští skauti na něm můžou oči nechat, a dokonce i Pavel Vrba připustil možnost jeho prodeje do zahraničí.

8. Tomáš Vaclík (Sparta)

Prvním reprezentačním startem ověnčil trenér Michal Bílek sparťanskou posilu ze Žižkova. A rovnou vychytal Tomáš Vaclík nulu - stejně jako pětkrát v podzimní sezoně. Vaclík je oporou trenéra Lavičky a po loňském přestupu se v kádru Sparty bez problému uchytil.

9. Stanislav Tecl (Jihlava)

Teprve v dvaadvaceti letech navlékl tento útočník kapitánskou pásku nováčka z Jihlavy a pustil se do destrukce ligových týmů. I díky spolupráci se záložníkem Václavem Kolouškem Tecl ukončoval sympatickou, útočnou hru Jihlavy hned v 10 případech z 11 odehraných utkání. Tecla zastavily až potrhané vazy v koleni, které jej vyřadily na zbytek podzimu.

10. Tomáš Hořava (Olomouc)

Hořava - Ordoš - Pospíšil je častou volbou zálohy olomouckého trenéra Romana Pivarníka. Svými výkony si ji tahle trojka zcela ospravedlňuje. Čtyřiadvacetiletý Hořava je technicky vyspělým středopolařem, který si za své olomoucké výkony vysloužil i nominaci do reprezentace.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články