Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

"Penalta to být neměla." Sparta zvažovala odstoupení ze zápasu

Plzeň - Vedení Sparty v čele s Danielem Křetínským zvažovalo možnost, že nepošle tým do druhého poločasu ligového šlágru s Plzní. Chtělo tím reagovat ne údajně tendenční výroky rozhodčích po tom, co hlavní arbitr Radek Matějek odpískal spornou penaltu po faulu Hušbauera na Limberského. "Penalta to nebyla v žádném případě. Uhýbal jsem a on mi spadnul přímo pod nohy," postěžoval si autor faulu po zápase.

Radost plzeňských fotbalistů
zdroj: ČTK autor: Petr Eret

Nařízenou penaltu s přehledem proměnil kapitán Plzně Pavel Horváth. Pražané nakonec od možnosti sabotování druhého poločasu ustoupili i kvůli hrozbě vysokých sankcí od disciplinární komise. Hráči Sparty prý o přestávce neměli ponětí, že zástupci jejich klubu o možnosti nenastoupit do druhého poločasu diskutovali.

David Limberský: Cítil jsem nohu (Hušbauera) a kontakt tam byl stoprocentní. O tom jsem přesvědčený a pro mě to byla jasná penalta. Kdyby mě totiž nezahákl, tak bych mohl jít dál.

Vedle odpískaného pokutového kopu se Hušbauerovi nelíbilo ani to, že hosté dostali ve Štruncových sadech pět žlutých karet. "My jsme chtěli hrát tvrději, ale ty zákroky, které byly žluté, tak tvrdší nebyly. Byly to normální osobní souboje, ale pan rozhodčí to viděl hned ze začátku moc dobře, za co chce dávat karty. Bohužel je to naše hloupost, měli jsme si na to dát pozor," litoval.

Trenér hostů Vítězslav Lavička po porážce cítil lítost. Ale podle svého zvyku odmítl vinu svalovat na rozhodčí. "Je mi trpce, jako nám všem. Hráči jsou zklamaní. Ale nechci, aby to bylo chápáno jako nějaká berlička či výmluva. Nejsme tým, který fňuká. Prohra prostě přišla tak, jak přišla. Verdikty rozhodčích nechci a nebudu komentovat, není to součást mé práce," řekl Lavička. "Plzeň byla o jeden gól šťastnější. Kvůli jedné prohrané bitvě nebudeme věšet hlavu a truchlit. Navíc jsme tady nijak nepropadli. Naší povinností je oklepat se z toho. Sezona pokračuje a my sílu ukážeme v jiných zápasech," prohlásil.

Kouč Plzně Pavel Vrba řekl, že sudí penaltu odpískat mohl. "Co jsem zatím letmo viděl v televizi, ke kontaktu mezi Limberským a Hušbauerem došlo. Limberský šel do souboje, a kdyby byl Hušbauer chytřejší, ke kontaktu mezi nimi nedošlo. Limberský byl v tu chvíli prostě chytřejší. Ale není na mně, abych to posuzoval. Od toho je na hřišti rozhodčí," řekl Vrba.

Podobně mluvil i úspěšný exekutor penalty Horváth. "Takových penalt bylo odpískaných už sto a dalších tisíc bude," prohlásil nevzrušeně plzeňský střelec.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články