Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Urban Challenge Praha

Slovácko bude bojovat o první body na Dukle

Praha - Fotbalisté Slovácka budou v dnešní předehrávce čtvrtého kola první ligy na hřišti Dukly Praha bojovat o první body v sezoně bez trenéra Miroslava Soukupa. Vedení klubu s ním v úterý kvůli špatným výsledkům ukončilo spolupráci a poslední tým tabulky na Julisce povede asistent Jiří Dekař. Dukla by ráda navázala na poslední domácí výhru 4:0 nad Teplicemi. Soupeři mají zatím v první lize vyrovnanou bilanci. Slovácko v minulém ročníku zdolalo Duklu doma 1:0 a v Praze s ní prohrálo 0:2.

Celek z Uherského Hradiště trápí také nízká střelecká produktivita. Ze tří duelů vstřelili jeho hráči jen jeden gól, když se v minulém duelu se Spartou (1:4) trefil obránce Jan Trousil. "Z našich hráčů cítím, že je stávající situace štve a chtějí se o porvat o dobrý výsledek. Po nevydařeném startu do ligy jsme se v týdnu pokusili vylepšit psychickou situaci. Budeme spoléhat na bojovnost a vysoké herní nasazení. Dojde i ke změnám v sestavě," uvedl Soukupův prozatímní nástupce Dekař.

Domácí si naopak po úvodních bodových ztrátách se Spartou (1:1) a Libercem (2:3) spravili chuť před týdnem proti Teplicím. Na čtyřbrankové výhře se podíleli všichni hráči z ofenzivní trojice Jan Pázler, Vojtěch Přeučil, Tomáš Berger i záložník Luboš Kalouda.

"Dukla představuje kvalitního protivníka, její výsledky v úvodu sezony, a zejména vysoké vítězství nad Teplicemi v posledním kole, budí respekt. Ovšem my jsme v situaci, kdy potřebujeme bodovat," upozornil Dekař.

Podle trenéra Dukly Luboše Kozla musejí jeho svěřenci zapomenout na soupeřovo současné postavení v tabulce. "Slovácko bylo v loňské sezoně hned za námi a na poslední místo určitě nepatří. My k tomu utkání musíme přistoupit se vší vážností a odpovědností, tak jako k souboji s Teplicemi, protože nic lehkého nás nečeká," varoval kouč dejvického mužstva.

"Mají ve svém středu spoustu zkušených a také vysokých hráčů, takže každá standardka je nebezpečná, a navíc to hrají hodně na Libora Doška. Čili takový způsob hry, který úplně nevyznáváme, ale musíme se s tím umět vyrovnat a prosadit se svojí hrou," doplnil Kozel.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články