Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Strýcová: Díky krasobruslení jsem dodnes mnohem flexibilnější

Praha - Barbora Strýcová má za sebou ve třiceti letech nejlepší sezonu profesionální kariéry. Na Australian i French Open si vylepšila svůj dosud nejlepší výsledek, na olympijských hrách v Riu de Janeiro vybojovala olympijský bronz ve čtyřhře a s českým týmem už počtvrté vyhrála Fed Cup. Kdyby si ale ve třinácti letech nevybrala tenis, mohla se kariéra třicetileté české hráčky ubírat úplně jiným směrem. Stejně jako tenis si totiž Strýcová v dětství oblíbila i krasobruslení. Reportáž o krasobruslařských začátcích Barbory Strýcové sledujte v rámci Olympijského magazínu od 16:40 na ČT sport nebo v nedělní repríze od 12:30.

Barbora Strýcová
zdroj: ČTK autor: Michal Krumphanzl

"Začínala jsem asi v šesti, protože moje o osm let starší sestra krasobruslila, a asi do třinácti let jsem chodila pravidelně na tréninky. Se závodními sestavami jsem ale měla problém, nebyla jsem si schopna zapamatovat, kam co patří a kdy co skočit," směje se Strýcová.

Krasobruslařský dril a opakování jednotlivých skoků a variací do úmoru naučily Strýcovou vytrvalosti. "Skákaly jsme stále to samé dokola a padaly, podesáté, podvacáté. Takže pak už jsme si dávaly do punčocháčů polštáře, aby nás zadek tolik nebolel," vzpomíná Strýcová.

Je nám líto, video expirovalo.
Olympijský magazín: Kterak byla Strýcová nadějnou krasobruslařkou

Až ve třinácti letech dostal přednost tenis, který do té doby dělala Strýcová souběžně s krasobruslením. "Tenis mě táhnul víc, věděla jsem, že ho chci dělat a věnovat se mu naplno," vysvětluje česká reprezentantka.

Z krasobruslařské průpravy ale Strýcová těží dodnes. "Musely jsme se hodně protahovat, chodit třeba na balet. Od té doby jsem taková víc flexibilní, tělo mi dobře drží a svaly jsou správně natažené," říká Strýcová.

Svůj dětský sport Strýcová dodnes aspoň aktivně sleduje. "Vždycky jsem milovala a budu milovat Pljuščenka, to pro mě byl bůh krasobruslení," vyznává se Strýcová z obdivu k fenomenálnímu ruskému krasobruslaři.

Nezůstává však jen u fandění, pokud má čas, zajde Strýcová na zimní stadion dodnes. "Samozřejmě si musím dávat velký pozor, aby se mi něco nestalo, protože tady se nějaký pád přihodí hned, ale je to hezké odreagování," uzavírá Strýcová.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články