Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Těžím ze své rychlosti, říká zlínský fotbalový sprinter Bartolomeu

Zlín - Jsou hráči, kteří těží ze svého důrazu. A jsou hráči, kteří nejvíce využívají svou rychlost. Do druhé skupiny jednoznačně patří Robert Bartolomeu, útočník Zlína. "Ve své hře jsem se vždy snažil těžit z rychlosti. Mám k tomu předpoklady," říká zlínský sprinter.

Je nám líto, video expirovalo.
Studio fotbal - Extra

"U soubojů jeden na jednoho se toho snažím využívat, i když si myslím, že mi to v této sezoně příliš nejde," usmívá se. "Když ale balon dostanu, snažím se jít přes hráče rychlostně. Případně když jdeme do protiútoku, snažím se balon vyvést, abychom měli co nejlepší pozici."

Z atletiky má logicky nejblíže ke sprintu. Při letošním mistrovství tak bedlivě sledoval výkony nejrychlejších běžců. "Když je sleduji, snažím si z toho vzít pohyby, které oni dělají. Dívám se, jak se rozbalují do sprintu, snažím se sledovat jejich akceleraci," prozrazuje Bartolomeu, který stovku zaběhne pod 11,5 vteřiny.

Bartolomeův otec je původem z Angoly, možná i tam se dají hledat jeho předpoklady pro rychlý běh. A zdědil po něm i fotbalové vlohy. "V Angole jsem hrál od svých osmi, deseti let," říká Manuel C. Bartolomeu. "Byl jsem talent objevený na ulici. Ale nebyl jsem příliš rychlý, spíše jsem byl technik," vypráví.

Po kom má jeho syn sprinterské vlohy, netuší. "Je potřeba, aby toho co nejvíce využil. Aby byl ještě lepší, než je nyní," přeje si.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články