Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Ptáčníková: Skákání mě opět začalo bavit. Dávám si však postupné cíle

Praha – Loňský rok byl pro ni pořádně hektický. Nejprve se stala v hale vicemistryní světa a vyhřívala se na vrcholu. Letní sezonou se však protrápila. Tyřkařka Jiřina Ptáčníková proto udělala před novým ročníkem pořádný řez. Změnila trenéry, po rozvodu se vrátila ke starému příjmení a sama přiznává, že jí novinky prospěly. "Chtěli jsme, aby mě to začalo bavit, což se povedlo," řekla.

Jiřina Ptáčníková
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

Když v březnu získala na halovém mistrovství světa v Sopotech stříbro, čekalo se od ní, že na skvělý start do ročníku dokáže navázat i venku. Ptáčníková však opět ukázala, že psychická stránka není její silnou stránkou. Místo dalších skvělých výkonů přišly nevýrazné výkony. Rodačka z Plzně se potýkala s technikou a další úspěch už si nepřipsala.

Před novým ročníkem tak udělala několik zásadních změn. Po rozvodu s překážkářem Petrem Svobodou se vrátila ke starému příjmení, ale tou hlavní byla výměna trenérů. V listopadu se rozloučila se Zdeňkem Lubenským, jehož nahradilo duo Pavel Sluka a její otec František Ptáčník.

"Proběhlo strašně moc změn, co se týče osobního a sportovního života. S trenéry jsme toho ale tolik nezměnili. Spíše jsme se zaměřili na starší věci, které mě bavily a které mi šly," řekla Ptáčníková.

Nové trio především pracovalo na psychice Ptáčníkové. "Dělali jsme věci, aby mě skákání začalo bavit, jelikož jsem se toho trošku začala bát, a to nebylo dobře," prozradila devětadvacetiletá závodnice.

Oba trenéři mají specifické úlohy. Zatímco otec se stará Ptáčníkové o fyzickou přípravu, Sluka má na starost techniku a česká tyčkařka si kooperaci zatím nemůže vynachválit. "Všichni tři jsme si nějak sedli a myslím, že je to na dobré cestě," pochvalovala si devětadvacetiletá závodnice.

Příprava s nemocí, cíl pro Prahu je finále

Úvod přípravy Ptáčníkové na březnové halové mistrovství Evropy v Praze však poznamenala nemoc, se kterou se potýkala měsíc. Česká skokanka je ale i přesto s formou poměrně spokojená. Myslím, že jsem docela dobře připravená, a to i po psychické stránce. Začínám mít takovou tu jistotu ve skákání. Oproti letní sezoně se tomu dá aspoň říkat skok o tyči a je to koukatelné," nechala se slyšet Ptáčníková, která si v generálce na Pražské tyčce skočila sezonní maximum 462 centimetrů.

Pro pražský závod si ale přehnané cíle nedává. Sice by se před vlastními fanoušky předvedla, ovšem je si vědoma, že již boj o finále bude strašně vyrovnaný.

"Každý si dává, když jde na takovou akci, nejvyšší cíle, ale já si vždycky dávala postupné cíle a zůstanu při tom. Nejbližší cíl je tak probojovat se do finále. Letos to pro mě bude těžké, výkon 462 není nic exta. V hale postupuje do finále jen 8 lidí, takže to bude velký boj. Když vyjde finále, budeme se bavit dál," dodala Ptáčníková.

Je nám líto, video expirovalo.
Ptáčníková s Kudličkou: Nepodcenit kvalifikaci, pak uvidíme
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články