Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Znojmo v posledním kole bojuje o neznámo. V dvojitém azylu a bez nejlepšího střelce

Znojmo – Gambrinus liga nepamatuje tak napínavé poslední kolo. Čtveřice týmů stále nemá jistou záchranu. Mezi nimi je i momentálně poslední Znojmo. Tomu nemusí k jistotě udržení stačit ani výhra. Navíc má stále problémy s vlastním stadionem.

Je nám líto, video expirovalo.
Znojmo před posledním kolem Gambrinus ligy

Znojmo k záchraně bezpodmínečně potřebuje zvítězit v nad Duklou, přičemž hrát by mělo v domácím prostředí. To je však domácí pouze na papíře – nemůže se hrát ani na stadionu ve Znojmě, ani v brněnském azylu. Zde totiž své poslední utkání sezony odehraje Zbrojovka.

Jihomoravané potřebují nad týmem z Julisky bezpodmínečně zvítězit, a i když si zajistí tři body, nemají ještě zdaleka jistotu záchrany. Při rovnosti bodů totiž rozhoduje bilance vzájemných utkání. A pokud některý z dvojice Bohemians–Olomouc zvítězí a druhý spolu se Slavií klidně ztratí všechny body, Znojmo sestoupí tak či tak. K sestupu Jihomoravanů navíc stačí i pouhá remíza Bohemians – Znojemští totiž mají horší vzájemnou bilanci se všemi ohroženými týmy.

Znojemští s velkou pravděpodobností mohou sestoupit, přestože by si v tabulce zajistili záchranu. Stále jim totiž chybí domácí stadion s ligovými parametry. Ten přitom musejí mít rekonstruován do 30. června, což je pro klub vysoce nereálný termín. Do Znojma stále nedorazila slíbená dotace a fotbalovému stánku pořád chybí kotelna, osvětlení a přestavba tribun.

Znojmu navíc v utkání proti Dukle bude chybět nejlepší střelec klubu Václav Vašíček kvůli zraněnému svalu. "Jeho absence byla znát i proti Olomouci, kde jsme si nevytvořili žádnou gólovou šanci," přemítá kouč Leoš Kalvoda. "Bude nám chybět i teď a asi i příští sezonu, protože možná zůstane v Olomouci."

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články