Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Tepličtí futsalisté si v prestižní evropské soutěži věří na postup

Teplice – Tepličtí futsalisté si vychutnají účast v prestižní futsalové soutěži, obdobě fotbalové Evropské ligy. V následujících měsících je čeká účast v prvním ročníku Poháru Konstantina Jeremenka, euroasijské soutěži pojmenované podle slavného ruského futsalisty. Turnaje se zúčastní osm celků ve dvou skupinách, dva celky z každé z nich postupují do finále. Tepličtí se šance nevzdávají.

Je nám líto, video expirovalo.
Futsalisté Teplic si zahrají na poháru Konstantina Jeremenka

Severočeši si prestižní soutěž zahrají i přesto, že neskončili v lize na medailových příčkách. "Dostali jsme se tam díky přátelství s šéfem ruského svazu. Nabídl mi to, protože klub z Ázerbájdžánu to odmítl. Neváhali jsme ani vteřinu a řekli jsme, že budeme hrát," uvedl prezident klubu Michal Žák

Turnaj odstartuje v listopadu. Teplice budou hostit druhé kolo, které je na programu 18. až 22. prosince. "V Teplicích průměrně chodí na futsal 300 až 500 lidí. Doufám, že tento turnaj přiláká plnou halu," uvedl Žák.

Prezident klubu Michal Žák:

"Pět let jsem ve futsalu a stále nemůžu vyhrát ligu a pořád chci hrát nějaký evropský turnaj. Konečně se to podařilo. Pro mě je to hodně důležitý. Jsem z toho fakt šťastný. Nespím a neustále přemýšlím, jak to udělat, aby to vše proběhlo dobře pro tým, pro diváky a pro český futsal celkově."

Teplice mají ve skupině lotyšský tým Raba, ruskou Tjumeň a vítěze Ligy mistrů kazašský Kairat, který vede exchrudimský kouč Cacau. "My si to chceme hlavně užít, protože hrát proti Kairatu se nepoštěstí jen tak někomu. Samozřejmě nebudeme chtít udělat ostudu," uvedl kapitán týmu Jiří Novotný.

Do březnového finále postoupí dva nejlepší celky z obou skupin. Na druhé místo si věří i Teplice. "S Kairatem bude těžké se měřit. Zkusíme to s Tjumení a Rigou," prohlásil univerzál Michal Holý. "Pro nás, kluky z Česka, to budou super zkušenosti třeba do reprezentace," dodal.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články