Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Sáblíková si na nové brusle zvyká velmi těžko

Inzell - Martina Sáblíková testuje od tohoto týdne na ledovém oválu v německém Inzellu nové brusle z karbonových materiálů. V botách, které jsou přesnými odlitky jejích chodidel, by měla mít dvojnásobná olympijská vítězka na ledě větší stabilitu a slibuje si od nich i lepší výkony. První zkouška však nedopadla nejlépe.

Martina Sáblíková
zdroj: ČT4

V botách za bezmála 27 tisíc korun zkoušela nejlepší světová rychlobruslařka chodit už po hotelovém pokoji. Při prvních odrazech přišlo velké rozčarování, tvrdé a nepoddajné brusle tlačily skoro úplně všude. "Brusle mi přijde o hodně tvrdší. Pocit ledu je úplně jiný, zatím si na to nemůžu zvyknout," prozradila Sáblíková své první dojmy z tréninku.

Jenže na podobných bruslích jezdí většina světové špičky včetně Irene Wüstové, největší soupeřky Martiny Sáblíkové, a podle holandských odborníků je to jediná cesta, jak se mohou bruslaři ještě zrychlit. "Když ji poprvé obuje, asi ji to bude bolet, ale je to jediná možnost ke zrychlování," potvrdil dávno před prvními testy výrobce bruslí Jan Simon.

Zvyknout si na nové boty znamená velké sebezapření. "Možná to ani do zítřka nevydržím a obuju si staré brusle. Je to opravdu velký rozdíl," uvedla Sáblíková.

Je nám líto, video expirovalo.
Reakce Martiny Sáblíkové
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články