Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Čtyřka nabídne náročný sportovní víkend

Praha - Každý rok se najdou v kalendáři dva termíny, kdy dochází k souběhu několika akcí, které jsou pro český sport zvlášť významné. S takovou situací se musí ČT4 vypořádat v nadcházejícím víkendu od 4. do 6. března. O přízeň českých sportovních fanoušků se budou ucházet tenisoví reprezentanti v daviscupovém utkání s Kazachstánem, čeští zástupci na MS v klasickém lyžování, halovém ME v atletice nebo na MS v biatlonu. Stranou dění nezůstane ani play-off hokejové extraligy a další kolo nejvyšší domácí soutěže fotbalistů.

Česká televize vlastní vysílací práva ke všem těmto sportovním událostem, z čehož vyplývají i smluvně stanovené povinnosti. Víkend bude proto na ČT4 mimořádně náročný, protože už nelze využít jako v minulosti programu ČT2. ČT musí navíc upřednostnit prezentaci českých sportovců na významných soutěžích typu MS před ostatním programem.

Zájem veřejnosti vyjádřený průzkumy sledovanosti sportovních přenosů staví tenis, lyžování a atletiku nad obě ligové soutěže fotbalistů a hokejistů, což plně akceptovala jen fotbalová Gambrinus liga. Zástupci hokejové Tipsport extraligy se k problému nepostavili jednotně.

Víkendové vysílání ČT4 se prioritně zaměří na zprostředkování sportovních událostí s českou reprezentační účastí. Má ambici ukázat všechny souběžné důležité akce a výkony českých sportovců živě. V momentě, kdy nepůjde v jednom přenosu o sportovní výkony zásadního významu, naváže Čtyřka jiným přenosem se zajímavějším děním.

Naprostou víkendovou prioritou je daviscupové utkání české reprezentace s Kazachstánem. Pokud nebude z tohoto důvodu možné přepojit jinam, bude souběžná akce při nejbližší možné příležitosti odvysílána ze záznamu. Všechny sportovní akce však bude možné sledovat samostatně na webových stránkách www.ct4sport.cz. Pokud se tedy například prodlouží páteční přenos daviscupového zápasu, odstartuje hokej na webu a ve vysílání ČT4 se objeví po skončení přenosu z tenisového utkání.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články