Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Češi si po remíze s Němci semifinále nezahrají. Šance na Rio ale žije

Praha – Semifinále mistrovství Evropy do 21 let bude bez českého týmu. Svěřenci Jakuba Dovalila sice v závěrečném zápase základní skupiny uhráli s favorizovaným Německem remízu 1:1, ale po výhře Dánska nad Srbskem, obsadili konečné třetí místo. Češi mají ještě teoretickou možnost si zahrát dodatečné utkání o účast na olympiádě v Riu. To však musí z druhé skupiny postoupit Anglie.

Zklamaný brankář české jednadvacítka Tomáš Koubek
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Český tým šel do utkání s jednou očekávanou změnou v sestavě. Zraněného Kadlece, který si poranil vazy v kotníku, nahradil Trávník, který útočníka Frankfurtu střídal i v minulém zápase. 

Zatímco proti Srbsku a také Dánsku úvod střetnutí patřil Čechům, kteří začali vždy velice aktivně, tentokrát to byli především Němci, kdo byl v prvních minutách vidět. Českému týmu příliš nefungovala defenziva a soupeře pustil hned do několika nebezpečných pozic. Dvakrát pálil vedle Volland a neujala se ani hlavička Meyera, který zůstal na vápně úplně osamocen, jenže prokázal, že hra hlavou nepatří k jeho silným stránkám.


Největší příležitost Německa v úvodu ale přišla až v desáté minutě. Brabec ztratil při rozehrávce míč a ten se po ose Meyer, Volland dostal až k Younesovi, jenž se na hranici penalty dostal do výborné střelecké pozice a jen dobrý zákrok brankáře Koubka uchránil český tým od inkasování.

S přibývajícím časem Češi obrannou práci zlepšili, a i když častěji s míčem hrálo nadále Německo, další větší příležitosti si dlouho nebylo schopno vytvořit. To domácí výběr, který do té doby hrozil především ze standardek, se začal víc a víc osmělovat a v sedmadvacáté minutě nebyl daleko od vytoužené branky. Kliment zacentroval do vápna, kde se po Zmrhalově puštění dostal ke střele Frýdek a stadion jen hlasitě zahučel, když jeho pokus skončil vedle. 

Další příležitost si ovšem do poločasu už vytvořili pouze hráči Německa. Nejprve nebezpečně hlavičkoval Ginter a v samotném závěru se přes několik hráčů uvolnil aktivní Schulz, ale v rozhodující moment ho zradila jeho slabší pravá noha a Koubek s nedůrazným pokusem neměl příliš práce.

Po změně stran začali lépe Češi. Domácí tým se do svého soupeře pustil a po dvou minutách nechybělo mnoho, aby zaplněný Eden mohl vybuchnout radostí. Na Frýdkův roh si naskočil Brabec, který dokázal překonat ter Stegena, jenže z čáry jeho pokus vyhlavičkoval Korb a neujala se ani následná dorážka Zmrhala.

O osm minut později ale pro Čechy přišla tvrdá rána. Günterův příliš nepovedený centr se nepodařilo odkopnout Kalasovi, který ho zvedl pouze nad sebe. K míči se dostal Schulz a propálil Koubka. 

Němce branka nakopla a o pár chvil později mohl jejich vedení zvýšit Can. Nejprve jeho pokus jen těsně minul tři tyče a následně se zjevil úplně sám před brankářem, ale Koubek se blýskl skvělým zákrokem.

Češi velké šance svého soupeře přežili a v šestašedesáté minutě udeřili sami. Kadeřábek na pravém křídle výborně uvolnil Petráka, jenž poslal centr na zadní tyč, kde čekal střídající Krejčí a halfvolejem zamířil přesně.

Domácí výběr se v závěru hnal dopředu a tlačil se za potřebným gólem, který by mu zajistil postup mezi nejlepší čtyři. Němci však veškeré české ataky ubránili a po remíze slaví postup společně s Dány.

ČR - Německo 1:1 (0:0)

Branky: 66. Krejčí - 55. Schulz. Rozhodčí: Makkelie - Blom, Kamphuis (všichni Niz.). ŽK: Frýdek - Younes, Korb, Kimmich, Can. Diváci: 18 068.

ČR: Koubek - Kadeřábek, Brabec, Kalas, Hybš - Petrák, Zmrhal - Skalák (61. Masopust), Trávník (59. Krejčí), Frýdek (79. Přikryl) - Kliment. Trenér: Dovalil.

Německo: Ter Stegen - Korb, Ginter, Heintz, Günter - Younes (64. Bittencourt), Can, Kimmich, Schulz (90.+2 Hofmann) - Meyer (82. Malli), Volland. Trenér: Hrubesch.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články