Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Protrpěl jsem si proti Srbům svoje, řekl Skalák, který hrál pod injekcemi

Praha – Byl jedním z nejlepších hráčů na hřišti. Svojí rychlostí a technikou dělal obraně Srbska neustále problémy a nebyl daleko, aby se při suverénní výhře 4:0 zapsal také mezi střelce. Jiří Skalák si však důležitý duel na evropském šampionátu jednadvacítek neužíval, jak se na první pohled zdálo. Kvůli bolestem operovaného kolena musel hrát dokonce pod tišícími prostředky. "Ale jsem rád, že jsem to takto zvládl," zhodnotil.

Jiří Skalák v dresu české jednadvacítky
zdroj: ČTK/AP autor: Petr David Josek

Z české kabiny se po vítězství nad Srbskem linuly staré české hity a oslavné písně. Když však mezi novináře přišel Jiří Skalák, na jeho tváři byl výraz, jako by právě český tým prohrál a ztratil veškeré šance na postup do vyřazovací části.

"Proti Srbům jsem si protrpěl svoje. Nebylo to příliš příjemné," řekl Skalák, který se teprve těsně před šampionátem dal do pořádku po nedávné operaci kolena. A právě vyléčené zranění ho po úvodním duelu s Dány, v němž odehrál čtvrt hodiny, začalo bolet.

"Když jsem šel do utkání s Dány, tak mě to nebolelo. Ale za poslední dva dny se to zhoršilo. Bral jsem nějaké prášky na bolest, dostal jsem injekce a jsem rád, že jsem to takhle zvládl," prozradil třiadvacetiletý křídelník Mladé Boleslavi.

Na jeho výkon v zápase zdravotní potíže nebyly znát. Skalák společně s dalším navrátilcem do základní sestavy Václavem Kadlecem dělal obraně Srbska svým aktivním napadáním a rychlostí velké potíže.

"Chtěli jsme to vzít na sebe. Měli jsme za úkol je presovat a něco tam vymyslet a jsem rád, že to takto dopadlo. Na Vencovi bylo vidět, jak si užívá, že může hrát. Škoda, že se zranil. Myslím, že s ním bychom vyhráli ještě víc," zhodnotil Skalák.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Srbsko - Česko

K vyššímu vítězství mohl pomoci i sám Skalák, který se dostal do jedné obrovské šance, kdy dostal na zadní tyči centr a zívala před ním jen opuštěná branka, ale reprezentační křídlo poslalo skákavý míč nad. I přes jasnou výhru ale Skalák přiznal, že utkání rozhodně nebylo tak lehké, jak napovídá skóre. "Byl to těžký zápas. Viděli jsme, jak hráli Srbové s Německem. Byl to skutečně výborný soupeř. Chtěli jsme opět hrát tak, jak jsme hráli proti Dánsku, a jsme rádi, že tentokrát jsme v úvodu dali hned dva góly. Kdyby se nám to povedlo i proti Dánsku, tak to mohlo vypadat také tak. Těší nás i fakt, že druhý poločas nevypadal jako minule," řekl.

Češi mají nyní dva dny pauzu a v úterý vyzvou v závěrečném boji o postup favorizované Německo. A na hřišti by při tom chtěl být i Skalák. "Doktoři dělají všechno pro to, aby to bylo dobré. Koleno je v pořádku, ale po takovém zranění tam bolest je, ale to se musí překonat," dodal.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články