Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Jugas: Jsem bojovník, kluci se na mě můžou spolehnout

Praha – Jakub Jugas v národních týmech různých kategorií odehrál už čtyřicet zápasů a je také vicemistrem Evropy do 19 let. Sám přiznává, že technika není jeho nejsilnější stránka, do hry však dokáže vložit srdce bojovníka. Tradiční článek mládežnických reprezentací si neklade přemrštěné cíle – chtěl by se udržet v týmu lvíčat a zahrát si na domácím Euru.

Jakub Jugas
zdroj: Fotbalovalvicata.cz

Jugas začínal s fotbalem v Otrokovicích, brzy však přesídlil do Zlína, jehož kmenovým hráčem je dosud, i když momentálně působí v brněnské Zbrojovce. "Z druhé ligy jsem chtěl jít do první a z první chci jít do zahraničí. Je to samozřejmě dlouhá a těžká cesta. Když budu pracovat, budu si to moci splnit. Malý je ten, kdo si klade malé cíle," podotkl Jugas.

Otrokovický rodák si zahrál i výjimečný šampionát pro české barvy – mistrovství Evropy do 19 let v srpnu 2011. V základní skupině finálového turnaje se dostal do hry v utkání s Řeckem a následně také v semifinále se Srby. "Sice jsem většinu turnaje nehrál, ale byl to neskutečný zážitek. Přál bych každému vidět, jak tam ve finále všichni kluci z lavičky stáli a fandili. Nedopadlo to, i přesto to však bylo úžasné," připomněl.

Jakub Jugas:

"Taková událost je v Česku jednou za mnoho let. My tu trávu budeme muset sežrat. Pro úspěch uděláme všechno."

Na svůj premiérový gól v reprezentaci do 21 let stále čeká. Jeho hlavní úkoly však leží jinde. "Ti co mne znají, ví, že technika je horší. Nechci se chválit, ale myslím si, že do toho fotbalu dávám srdce. Jsem bojovník, kluci se na mě můžou spolehnout. Udělám cokoli, abychom gól nedostali a zvítězili jsme," zdůraznil Jugas.

Podívejte se na rozhovor s Jakubem Jugasem (zdroj: Fotbalovalvicata.cz):

Dvaadvacetiletý obránce vyzdvihl týmovost lvíčat. "Jednoznačně je to zábava. Jsme mladí a chceme se bavit. Ale když jdeme na hřiště, je vidět síla týmu," řekl.

Naposledy se Jugas objevil v jejich dresu v listopadovém přátelském zápase s Německem. Ví, že o místo na závěrečném turnaji ještě bude muset zabojovat. "Mým osobním cílem je udržet se v mužstvu a na Euro se dostat. Konkurence na mém postu je veliká, já to beru, ale pokud v mužstvu budu, tak jsem připravený odvést maximum. A pokud nebudu hrát, budu vždycky držet palce klukům na hřišti," dodal.

Profil Jakuba Jugase
zdroj: Fotbalovalvicata.cz
Zdroj
Fotbalovalvicata.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články