Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Simič dál věří v postup. Nejsme tým, který by zalezl, říká

Tychy (Polsko) - Obránce Stefan Simič litoval, že jednadvacítka v prvním utkání na evropském šampionátu v Polsku proti Němcům nevydržela hrát tak jako v úvodní čtvrthodině. Lvíčata podlehla v Tychách favoritovi na zlato 0:2, ale dvaadvacetiletý stoper dál věří v postup ze skupiny. Přímý přenos utkání s Itálií sledujte ve středu od 18:00 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Stefan Simič v utkání s Německem
zdroj: ČTK/AP

"Úvod vypadal nadějně. V prvních 15 až 20 minutách jsme na ně vážně vlítli, troufnu si říct, že jsme je nepustili na naši půlku. Bohužel pak jsme jim dali trochu prostoru, nebyli jsme tak agresivní a oni si to pak umějí pohlídat. Umějí si to podržet, vytáhnout soupeře. Využili našeho zaváhání a dali gól na 1:0," řekl Simič.

"Do druhé půle jsme nevstoupili tak, jak jsme chtěli. Brzo jsme obdrželi druhý gól a potom už si to pohlídali. Když takovému týmu dáte takovýhle prostor, umí toho využít," dodal stoper, který strávil sezonu v belgickém Mouscronu.

Hned po prvním gólu se čeští mladíci snažili využít toho, že Němci slaví, španělský rozhodčí ale rychlou rozehrávku nepovolil. "Myslím, že jeden náš hráč bohužel vběhl na jejich půlku dřív, než se rozehrálo. A jejich obránce si stoupl rychle na naši. Takže bohužel to nevyšlo," konstatoval Simič.

Je nám líto, video expirovalo.
Simič: Po Německu určitě neskládáme zbraně

"Taky jsme měli nějaké šance. Nejsme tým, který by zalezl a čekal na vápně. Chtěli jsme do Němců jít, šlápnout, bojovali jsme. Kdybychom dali gól hned po tom gólu, co jsme obdrželi jako první, mohlo to být 1:1. Bohužel jsme šance neproměnili. Nevadí, nedá se nic dělat. Teď už vyhlížíme zápas s Itálií," řekl Simič.

Vedle Itálie čeká reprezentanty ve skupině ještě Dánsko, a pokud chtějí pomýšlet na postup, měli by oba zápasy vyhrát. Ani to přitom nemusí stačit, protože do semifinále projdou jen vítězové skupin a nejlepší celek z druhých míst.

"Já jsem už před začátkem turnaje věděl, že potřebujeme vlastně vyhrát všechny zápasy, jestli chceme postoupit. Bohužel jsme si to zkomplikovali a teď už ty zbylé dva zápasy musíme vyhrát. Máme kvalitní mančaft a máme na to pořád postoupit," doplnil Simič.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články