Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Barák se cítí už zdravotně fit a je na Němce připraven. Teď je to na trenérovi, dodal

Praha – Kvůli zranění stehenního svalu musel vynechat dvě poslední ligová kola a nejel ani na reprezentační sraz A-týmu. Antonín Barák vše zaměřil na to, aby se do mistrovství Evropy do 21 let dal zcela do pořádku, a to se mu podařilo. Dvaadvacetiletý záložník se před začátkem turnaje cítí být stoprocentně fit a podle jeho slov je teď vše na trenérovi.

"Měl jsem individuální program a po návratu z Rakouska jsem trénoval, dá se říct, na 100 procent. Ale dneska půjdu poprvé do tréninku s týmem, tak tam se asi uvidí. Cítím se dobře, mělo by být vše připraveno na Euro. Vše k tomu směřovalo, myslím, že by neměl být problém, že bych to nestihl," řekl Barák.

Naposledy hrál za Slavii zápas 28. ligového kola proti Dukle a od té doby laboroval se zraněním. "Stalo se mi to před předposledním kolem v Mladé Boleslavi. V týdnu jsme měli trénink, modelové utkání a mně v klasickém běhu píchlo. Byl konec," prohlásil Barák, který bude od nové sezony oblékat dres italského Udine.

"Sám jsem dlouhou dobu nevěděl, co s tím svalem pořádně mám. Až pan Kolář mi to zjistil po 14 dnech, že tam je ještě trhlinka. Pak léčba probíhala hlavně laserem, celkové zatěžování, posilování toho svalu a uvolňování," líčil Barák.

Je nám líto, video expirovalo.
K jednadvacítce se připojili hráči z áčka včetně Schicka i Jankta

Původně měl jet s reprezentačním A-týmem na zápasy v Belgii a Norsku. "Celou tu dobu se řešilo, jestli bych mohl jet, nebo ne. Pan Kolář mi to nedoporučil, pořád tam bylo velké riziko, že by se svalová trhlina ještě zvětšila a já bych přišel o Euro. To jsem nechtěl," řekl Barák.

Na rakouském soustředění jednadvacítky se tak věnoval rekonvalescenci. "Měl jsem tam výbornou péči. Starali se o mě dva fyzioterapeuti a doktor. Trénovali jsme v písku a pak se zátěž postupně přidávala. Byl jsem v Rakousku už i na sonu, které ukázalo, že by tam neměl být problém a dírka by měla být zacelená," uvedl Barák.

Po pátečním návratu z Rakouska strávil volné dny před srazem týmu individuálním tréninkem. "V sobotu jsem měl nějaký regenerační trénink, v neděli už normálně tvrdý běžecký trénink. V pondělí a úterý jsem trénoval na hřišti," podotkl Barák. Věří, že by v úvodním duelu proti Německu zvládl celých 90 minut. "Je to na trenérovi. Já se cítím dobře, pár tréninků mám za sebou. Pokud mě postaví, myslím, že to zvládnu," dodal.

Věří, že na šampionátu v Polsku si po týdnech zranění zvedne náladu. "Mrzelo mě už to, že jsem musel dát stranou oslavy titulu na hřišti, protože jsem se chtěl se Slavií rozloučit na hřišti. To bohužel nevyšlo. Tak jsem alespoň doufal, že si to vynahradím na reprezentaci, to také nevyšlo. Tak teď doufám, že to dopadne alespoň na Euru," přál si. "Je to můj první velký mezinárodní turnaj, motivace je obrovská. Máme před sebou skupinu, budeme chtít postoupit. To je teď hlavní cíl," dodal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články