Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Čeští cyklisté chtějí přivézt z ME na dráze medaile

Praha - S medailovými ambicemi odjeli na evropský šampionát v dráhové cyklistice čeští reprezentanti. V belgickém Gentu se o víkendu bude bojovat o medaile ve sprinterském omniu, stíhačském omniu a v bodovacím závodě dvojic. Celkem se v Belgii představí třináct českých cyklistů v kategoriích elite mužů a žen a také jezdců do 23 let. Jednou z nadějí je například Martin Bláha, který se před týdnem mohl na domácím šampionátu pochlubit výbornou formou. Výkonnostní vrchol by měla zažít také Lada Kozlíková, další hvězda republikového mistrovství.

"V posledních letech vždy bojujeme o medaile a věřím, že tomu tak bude i letos. Těžko říci, kdo je naším největším želízkem, protože máme velice vyrovnané jezdce, můžeme uspět mezi muži elite i muži do 23 let, stejně jako v ženách," řekl šéf dráhové komise Českého svazu cyklistiky Jan Kopač.

Na domácím šampionátu před týdnem zářil v Praze-Motole Martin Bláha, který vybojoval tři mistrovské tituly. V Gentu se zaměří jen na bodovací závod dvojic, kde po jeho boku pojede Jiří Hochmann. Spolu před rokem na mistrovství Evropy v Alkmaaru skončili šestí, ale na letošním světovém šampionátu v polském Pruszkówě získali bronzovou medaili. Druhou dvojici tvoří Alois Kaňkovský - Petr Lazar, třetí dvojice z mistrovství světa z roku 2006.

Nejblíže stupňům vítězů byli před rokem v Alkmaaru Martin Hačecký a jeho bratr Vojtěch v bodovacím závodě dvojic mezi jezdci do 23 let, ale podruhé za sebou obsadili čtvrté místo. Nyní pojedou s jinými spolujezdci. Vojtěch s Janem Dostálem a Martin s Jiřím Barešem. Ve stíhačském omniu pojede před rokem osmý Milan Kadlec a Hochmann.

Ještě úspěšnější než Bláha byla v Motole s pěti tituly Lada Kozlíková. Na závodní dráhu se vrátila po operaci kolene a byla spokojená. "Jsem ráda, že jsem se dokázala vrátit v takové formě. Na mistrovství se mi jelo dobře, ale vrchol formy by měl přijít až nyní na evropském šampionátu," řekla Kozlíková, vedle níž bude na startu Jarmila Machačová.

Čeští jezdci na ME:

Muži:

Bodovací závod dvojic: Alois Kaňkovský - Petr Lazar, Martin Bláha - Jiří Hochmann.

Stíhačské omnium: Milan Kadlec, Jiří Hochmann.

Sprinterské omnium: Filip Ditzel, Denis Špička.

Ženy:

Omnium: Lada Kozlíková, Jarmila Machačová.

Muži do 23 let:

Bodovací závod dvojic: Vojtěch Hačecký - Jan Dostál, Martin Hačecký - Jiří Bareš.

Alois Kaňkovský
zdroj: ČTK
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články