Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Cyklistka Kozlíková získala na mistrovství republiky pět titulů

Praha - Lada Kozlíková opanovala v pražském Motole domácí šampionát v dráhové cyklistice a vyhrála pět ze šesti disciplín. Na předchozí vítězství v závodech na 500 metrů s pevným startem, ve sprintu a stíhačce na tři kilometry dnes jezdkyně Dukly Praha navázala tituly v bodovačce a týmovém sprintu. V něm byla její kolegyní Jarmila Machačová, jež Kozlíkovou připravila o stoprocentní bilanci sobotním vítězstvím ve scratchi.

Kozlíková se vrátila vítězně do sedla po operaci kolena, kterou absolvovala v létě. "Jsem ráda, že jsem se dokázala vrátit v takové formě. Nevěděla jsem, jak na tom po operaci budu. Jelo se mi dobře, i když vrchol formy by měl přijít za týden na evropském šampionátu," řekla Kozlíková, jejíž celková sbírka zlatých mistrovských medailí čítá nyní 45 kusů.

Mužskému programu dominoval její oddílový kolega Martin Bláha. Po titulech ve stíhacím závodu na čtyři kilometry a scratchi vyhrál i bodovací závod. V něm svedl vyrovnanou bitvu s dalším jezdcem pražské Dukly Milanem Kadlecem a oba nasbírali shodně 55 bodů. O prvenství Bláhy rozhodlo to, že v posledním bodovacím spurtu skončil před svým soupeřem. Bronz vybojoval obhájce Vojtěch Hačecký jezdící rovněž v barvách Dukly Praha.

"Tři tituly, tak na to jsem nemyslel. Dobře jsem zajel stíhačku, nejvíc jsem si ale věřil ve scratchi. Zlato z bodovačky jaksi vyplynulo z formy," řekl Bláha, který na evropském šampionátu v Gentu v Belgii pojede bodovací závod dvojic spolu s Jiřím Hohmannem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články