Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Kreuziger zahájil Vueltu šestým místem v časovce

Assen (Nizozemsko) - Český cyklista Roman Kreuziger obsadil šesté místo v první etapě Vuelty, jíž byla časovka na motocyklovém okruhu v nizozemském Assenu. Třiadvacetiletý člen týmu Liquigas absolvoval trať 4,8 km za 5:37 minuty a ztratil sedmnáct sekund na švýcarského specialistu na tento typ závodu Fabiana Cancellaru, jenž stejně jako na letošní Tour de France oblékl jako první dres lídra. V neděli ještě zůstane peloton 64. ročníku Vuelty v Nizozemsku, z Assenu cyklisté pojedou 203,7 km do Emmenu.

Kreuziger startoval v úvodní části startovní listiny a vydržel i zásluhou následného deště zhruba hodinu a půl na prvním místě pořadí. Na oschlé trati se před něj nakonec dostalo pět soupeřů včetně suverénního olympijského vítěze Cancellary, jenž porazil druhého v pořadí Toma Boonena z Belgie o devět sekund.

Devátý muž celkového pořadí Tour Kreuziger o jednu příčku vylepšil svůj výsledek ze zahajovací časovky právě na "Staré dámě". O jednu sekundu ho dnes sice porazil týmový kolega Daniele Bennati, o vteřinu však český profesionál nechal za sebou trio favoritů.

Shodně se ztrátou osmnácti sekund na Cancellaru se za Kreuzigrem seřadili spolufavorité Alexandr Vinokurov, Ivan Basso a Alejandro Valverde. Vítěz Vuelty 2006 Vinokurov absolvuje první velký závod po návratu z dopingového distancu, šampion z Gira d'Italia z téhož roku Basso má být lídrem Kreuzigerova Liquigasu. Domácí Valverde si chce zase spravit chuť po vynechané Tour, na níž nemohl startovat kvůli tomu, že trasa vedla také Itálií, kde nesmí kvůli dopingovému prohřešku závodit.

Výsledky 1. etapy Vuelty:

1. Cancellara (Švýc.) 5:20, 2. Boonen (Belg.) -9, 3. Farrar (USA) -12, 4. Mouris (Niz.) -14, 5. Bennati (It.) -16, 6. Kreuziger (ČR) -17, 7. Vinokurov (Kaz.), 8. Basso (It.), 9. Valverde (Šp.) všichni -18, 10. Bodnar (Pol.) -19.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články