Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Paprstka jde po triumfu v Hlinsku do čela cyklokrosového poháru

Do čela průběžného pořadí Českého poháru Toi Toi Cupu se dostal Tomáš Paprstka, který v Hlinsku přidal druhé vítězství v sezoně a vystřídal Adama Ťoupalíka. Dosavadní lídr na Chrudimsku nestartoval. Mezi ženami potvrdila dominanci Pavla Havlíková, která triumfovala i potřetí.

Tomáš Paprstka
zdroj: ČTK autor: Červený Michal

Paprstka kontroloval vedení od druhého z deseti kol a navázal na triumf z předchozího závodu v Jabkenicích. Cílem projel sedm sekund před slovenským soupeřem Martinem Haringem, další tři vteřiny ztratil Jan Nesvadba. Ostatní cyklokrosaři už za vítězem zaostali o více než minutu.

"Možná to vypadalo excelentně, ale už to není jako před týdnem. Nemůžu jenom závodit, budu muset víc potrénovat a poladit formu. Jinak bych asi na evropském šampionátu neuspěl," řekl vítěz s myšlenkami na mistrovství Evropy, které bude za tři týdny hostit Tábor.

Je nám líto, video expirovalo.
Paprstka slaví v cyklokrosovém poháru druhé vítězství

Havlíková vedle Jabkenic vyhrála i na úvod ve Slaném a tentokrát zvítězila s náskokem 49 sekund před Janou Czeczinkarovou, třetí skončila Karla Štěpánová. Stejné je i průběžné pohárové pořadí.

"Taktika byla ušetřit co nejvíce sil, zítra totiž startuju ve Švýcarsku. Proto jsem se snažila udělat si náskok a jet si svoje tempo," uvedla Havlíková. Loňská vicemistryně světa v kategorii do 23 let Nikola Nosková zahájila cyklokrosovou sezonu čtvrtým místem.

Třetí závod Českého poháru Toi Toi Cupu v cyklokrosu v Hlinsku (Chrudimsko):

Muži: 1. Paprstka (Expres CZ-Scott Kolín) 59:42, 2. Haring (SR) -7, 3. Nesvadba (Expres CZ-Scott Kolín) -10, 4. Konwa (Pol.) -1:15, 5. Bína (Kolokrám.cz - Svijany) -1:20, 6. Škarnitzl (Sram Mitas Trek) -1:24. Průběžné pořadí (po 3 ze 7 závodů): 1. Paprstka 87, 2. Konwa 80, 3. Nesvadba 79.

Ženy: 1. Havlíková (Kooperativa Jablonec n/N) 41:10, 2. Czeczinkarová (Sram Mitas Trek) -49, 3. Štěpánová (N1 Team) -1:11, 4. Nosková (VZW Vorselaar) -2:02, 5. Keseg Števková (SR) -2:15, 6. Heiglová (Rak.) -2:20. Průběžné pořadí (po 3 ze 7 závodů): 1. Havlíková 90, 2. Czeczinkarová 84, 3. Štěpánová 84.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články